perjantai 26. kesäkuuta 2009

ÖDT Ella Eliisa: Ettekö tajua?

Ettekö tajua?

Koko kevään oon puskenut töitä ihan äärirajoilla niin, että välillä on meinannut usko loppua omaan jaksamiseen - välillä on jaksaminen loppunutkin. Jostain niitä voimia on kuitenkin aina löytynyt, sillä nyt alkaa olla taas hyvä ja energinen olo.

Tässä työssä puran lähinnä turhautumista työoloihini, riittämättömyyttä, ajan puutetta ja kovia vaatimuksia. Kun ihminen ei vain pysty kaikkeen, ei millään. Ei ainakaan yksin. Kaaosmaisesti asetellut piirroshahmot kuvastavat sitä, kuinka pitäisi revetä sinne ja tänne, olla tätä ja tuota, pystyä siihen ja tähän. Aihe on sen verran henkilökohtainen, että tarkemmat sepustukset jäävät piiloon. Jo näkyvillä olevassa tekstissä on aika suuri sanoma josta varmastikin ymmärtää yskän.Tarvikkeet ÖköMököstä:
(paperit) Dovecraft: Smirk - Love and Friendship ja Naughty but Nice Paper Pack (12x12)
tiistai 23. kesäkuuta 2009

ÖDT Ella Eliisa: Pete Parkkonen

Pete Parkkonen

Kun herra Parkkonen lauloi Idolsissa Posteljoonin, oli äiti myyty. Se ei ollut nähnyt niitä hulmuavia kiharoita, ei kuullut sen laulavan rockia eikä se tiennyt tuosta miehestä muutenkaan mitään. Äiti oli kuitenkin myyty. Niin myyty, että mun piti kuulemma heti ilmestymispäivänä hankkia Peten levy ja toimittaa se äitille. Haha.

Kun Pete lauloi YLE:n Tartu Mikkiin -ohjelmassa Koop Arposen kanssa, äiti huudatti telkkua lujemmalla kuin itse oon koskaan uskaltanut kerrostalossa. Äiti myhäili ja lauleli mukana. Sitten se keksi, että mähän voisin sieltä "juutuupista" etsiä hänelle vähän kuunneltavaa ja katseltavaa. Tein työtä käskettyä ja pian me rallateltiin Girl In The Uniformia ja Posteljoonia yhdessä. Voi äiti, etkö olisi pärjännyt Yölinnulla ja Juha Tapiolla?

Halusin työstä hieman erilaisen, en sellaista suoralinjaista johon yleensä turvaudun. Eräästä Smirk-sarjan paperista löytyi kiva kaksiosainen ympyrä, josta kaikki oikeastaan lähti liikkeelle. Halusin siitä jonkinlaisen huomion keskipisteen, joten valitsin siihen värikuvat muiden kuvien ollessa mustavalkoisia. Tulostin netistä myös YouTuben logon täydentämään kokonaisuutta.

Tällaisia töitä voisin hyvinkin tehdä omistakin "idoleista", kuten hyvistä bändeistä, lahjakkaista näyttelijöistä ja ikimuistoisista elokuvista. Tällaisille muistoille voisi varata vaikka kokonaan oman albumin, tyyliin "parhaat leffat", "nämä artistit olen nähnyt livenä" tms.


Tarvikkeet ÖköMököstä:
(paperit) Daisy D's: Autumn Collection Espresso, Chinoiserie Baroque - Lipstick, Dovecraft: Smirk - Love and Friendship ja Naughty but Nice Paper Pack (12x12)
(kirjaintarrat) DCWV: Black Square Letters, White Letter Alphabet
(nuolitarra) Daisy D's: Village Market Journaling

Tarvikkeet muualta:
(numerotarrat) American Crafts