lauantai 8. elokuuta 2009

ÖDT Nelsson: Keittiö ennen ja jälkeen

Ennen ja jälkeen.

Uudessa asunnossa oli muutama vuosi aikaisemmin remontoitu keittiö. Kaikki oli kuitenkin tehty vähän ”sinnepäin”, joten kokkaaminen aina harmitti. Kuukausi ennen laskettua aikaa marssittiin Ikeaan ja tilattiin uusi keittiö. Viimeiset työtasot tulivat muutamaa päivää ennen laskettua aikaa, joten ison mahan kanssa tuli remontin keskellä pyörittyä. Valmista tuli kuitenkin ennen synnytystä ja nyt on ihanaa puuhailla uudessa keittiössä. Jotta muistaisin muutoksen, tein sen leiskaksi.

”2008. Keittiö oli epäkäytännöllinen – työtasot olivat liian matalalla, kaappitilaa ei ollut tarpeeksi, lieden vieressä ei ollut laskutilaa ja hormit sekä sähköt oli tehty laittomasti. Rumakin se keittiö oli.

2009. Mustaa ja valkoista. Liesi järkevällä paikalla ja erossa uunista. Ei ainuttakaan alakaappia, vaan kaikki ihanasti laatikoissa. Vaikka keittiöremontti vei aikaa, oli kaikki vaiva lopputuloksen arvoista. Kokkaaminenkin on nyt kivaa.”

Materiaalit Ökömököstä:
- 12x12” paperit: DaisyD’s Autumn Collection Chinoiserie Baroque ja Autumn Collection Chinoiserie Baroque - Lipstick
- yksiväriset paperit: dovecraft 8x8 designer paperpack
- suuret kirjaimet on leikattu dovencraftin papereista

Muualta:
- journaling: Jenni Bowlin
- siirtokuvat: Basic Grey
maanantai 3. elokuuta 2009

ÖDT Nelsson: Rakkaudesta tiiliseinään [punainen, musta ja ruskea]

Punainen tiiliseinä on seurannut minua kaikkialle. Lapsuuden koti oli rakennettu tiilestä, joten sitä löytyi seinistä aina remontin yhteydessä. Ensimmäisessä omistusasunnossa oli punainen tiiliverhoilu. Ja nyt asutaan mahtavan vanhan punatiilisen (entisen) panimon vieressä. Ja jokaisella kerralla kun kuljen tuon vanhan rakennuksen ohi, ihailen tiiliseinää. Kuin huomaamatta kameroiden muistikorteille kertyi kuvia. Kuvia punaisista tiiliseinistä. Ja pakkohan niistä oli sivuja tehdä.

Kuvista tuli kolme leiskaa. Ja koska en halunnut tehdä niistä identtisiä, päätin tehdä jokaisesta täysin erilaisen. Niimpä syntyi musta, ruskea ja punainen leiska.

Kuvissa on mukana myös alkutilanne, eli se miten alan leiskoja tekemään. Päätän ensin mitkä kuvat tulevat yhdelle sivulle ja sitten etsin kuvien värimaailmaa tukevia papereita. Suurin osa papereista ei lopulta päädy itse leiskaan, mutta haluan että työvaiheessa on enemmän valinnan varaa. Kun paperit ja kuvat on pyöritelty jonkinlaiseksi kokonaisuudeksi, mietin otsikon paikan, kirjoitan tarinan (jos sitä tulee) ja sitten lisään koristeita.

Punaisen tarvikkeet:
- paperi: daisyd’s samarkand #17010
- paperi: daisyd’s cinnabar #17027
- paperi: dovecraft 8x8 designer paperpack
- kartonkikuviot: daisyd’s cardstock die-cuts favourite photo #17042

Mustan tarvikkeet:
- kartonki: bazzill
- kartonkikuviot: daisyd’s cardstock die-cuts favorite photos #17042
- tarrat: daisyd’s cardstock stickers #17049 arrows

Ruskean tarvikkeet:
- paperi: daisyd’s espresso #17028
- paperi: dovecraft 8x8 designer paperpack
- pyöreät kirjaimet on tulostettu fontti