perjantai 8. toukokuuta 2009

ÖDT Nelsson: pienet nakkisormet

"Kun tätä leiskaa katsoo nopeasti, antaa värimaailma sellaisen kuvan että meidän pienokainen on poika. Niin ei kuitenkaan ole. Sairaalassa vain lapsella ja minulla sattui olemaan vihertävät vaatteet, joten halusin leiskan värien sopivan kuviin. Onneksi Dovecraftin chipboard-tarroissa oli tyttömäisiä juttuja, joten ne korjaavat asian.

Kuvien kiinnittäminen pelkällä teipillä/liimalla näytti tylsältä, joten ompelin koneella kuvien reunat. Journalingin kirjoitin koneella ja kiinnitin siksakkaamalla sen taustaan. Teksti kuitenkin oli tulostettu liian suurella fontilla, joten se sai sivun näyttämään ahtaalta. Tulostin uuden journalingin paljon pienemmällä ja kiinnitin sen nyt suoralla ompeleella, sydämen muotoon. Edellisestä journalingistä on muistona reiät taustapaperissa, mutta se ei haittaa. Pieniä reikiä suurempi haitta olisi minusta se, etten pitäisi sivusta. Eli kannattaa rohkeasti ”purkaa” omia leiskojaan, jos joku niissä harmittaa. Uudelleen tekemällä kun saa itselle mieluisampaa jälkeä."


Materiaalit Ökömököstä:
- kuviopaperi: daisyd’s Nursery Alphabet #14001
- yksiväriset paperit: Dovecraft 8x8 Designer Paper Pack
- tarrat: Dovecraft Chipboard Stickers
- haaraniitit: daisyd’s 14 painted fasteners

Muualta:
- Bazzill kartonki
- nauhat mm. Tiimarista
ÖDT Nelsson: Aina ei nukuta

"Leiska kertoo meidän pienokaisen ensimmäisten viikkojen kukkumisesta. Pieni kun saattoi vain maata kopassaan ja hiljaa ihmetellä kaikkea ympärillään olevaa silmät suurina ja suu pyöreänä. Tämän leiskan nimi oli ensin ”Kukkuu, aina ei jaksa nukkuu” mutta kirjainarkkien K-kirjaimet eivät riittäneet millään. Siispä piti soveltaa. Ensimmäinen sovellusyritys oli kirjoittaa otsikko koneella ja tulostaa kalvolle. En kuitenkaan pitänyt fontista, joten revin kalvon surutta pois. Ja siitä on leiskassa muistona pienet jäljet. Samalla raaputtelin pintaa rikki vähän sieltä sun täältä, jotta näyttäisi siltä kuin se kuuluisi asiaan."

Materiaalit Ökömököstä:
- kuviopaperit daisyd’s: #18106 – Enchanted Stripe ja #18109 – Mariposa
- yksiväriset paperit: Dovecraft 8x8 Designer Paper Pack

- tarrat: daisyd’s #18132 Baby Girl Arrows

- Chipboard Stickers: Dovecraft
- Journaling-lappu: daisyd’s #18126 Baby Girl Smile


Muut materiaalit:
- kirjaintarrat: American Crafts Poolside Vinyl Stickers
maanantai 4. toukokuuta 2009

ÖDT Nelsson: Äitienpäiväkortteja

Daisyd:n kaksipuoleiset yltiöromanttiset kukkapaperit suorastaan vaativat päästä korteiksi. Ja nimenomaan äitienpäiväkorteiksi. Yhdestä 12x12” paperista saa näppärästi kaksi taitettua 6x6” korttia. Kun leikkelin papereita, oli pöydälle jäänyt huopaisia pääsiäiskoristeita. Ja koska äitienpäivään liittyvät kukat ja meillä äiteihin liittyy aina ompelu, revin muutaman koristeen irti ja ompelin ne käsin korttien kansiin. Pyöristin vielä kulmat ja kortit olivat valmiit. Melkein valmiit. Kaksipuoleisuutensa takia kortteihin oli haasteellista kirjoittaa sisälle mitään, joten tulostin toivotukset erilliselle paperille. Ja koska ompelukone oli käsillä, ompelin toivotukset korttien sisäpuolelle.

Jos nuo pääsiäiskoristekukkaset eivät olisi olleet esillä, olisin leikannut kukat askarteluhuovasta tai rakentanut ne nauhasta. Melkein jo reunustin kortit koristetikkauksella, mutta päätin että liika on liikaa.

Jos kotoa ei löydy huopakukkasia, kannattaa käydä kurkkaamassa Ökömökön kaupasta löytyvät kangaskukkaset. Niillä ja DaisyD:n papereilla loihdit nopeasti ja helposti kesäiset kortit!!

Materiaalit Ökömököstä:
-paperit: #18104 Sleepy Time, #18108 Just For Fun, #18111 Fluffy Puff

Muut materiaalit:
- huopaisia kukkia pääsiäiskoristeista

Skräppäysvaihdon määräpäivä on tänään


Toivottavasti kaikki ovat lähettäneet skräppäysvaihdon lähetyksensä niin, että ne ovat tänään perillä. Moni on jo kuitannutkin. Olisi kiva jos kaikki ilmoittaisivat minulle, että homma on ookoo. Tai jos ei ole ookoo. Toivon mukaan kaikki on mennyt oikein hyvin! Toivottavasti olette myös laittaneet blogeihinne kuvia, sillä minua ainakin kiinnostaa mitä ihanaa olette saaneet :)
ÖDT-kierros alkaa tänään alusta eli vuorossa on Nelsson. Laitan kohta hänen työnsä tänne näkyville.