maanantai 10. toukokuuta 2010

ÖDT Sanna: Polttarialbumi

"Tein polttarialbumin olematta edes itse mukana koko polttareissa. Bestman pyysi apua albumin kanssa ja oli mukana tekemässä sitä koko ajan. Kuvia valittiin tarkoituksella pieni määrä, koska haluttiin tuoda esille polttareiden parhaat palat. Albumissa on käytetty pohjana värillistä scräppikartonkia ja koristeet on jätetty vähiin, miehestä kun kyse on.
Ökömököstä koristeena Autumn Collection Favorite Photos-leikekuvat, journaling on kirjoitettu valkoiselle paperille käsin ja laput on "valekiinnitetty" niiteillä. Kun tausta on sellainen, että paperista/kartongista käytetään molemmat puolet, kiinnitän usein niitit vain kiinnitettävään paperiin ja sittä tämän paperin kaksipuoleisellä teipillä taustaansa. Näin niittien "taustaviikset" eivät tule esille työssä. Yksinkertaisuutta huipussaan, mutta saaja tykkäsi tosi paljon. Kirjanen on sidottu saranarenkailla ja kansina on Bind It All akryylikannet 7,5x5" Ökömököstä".sunnuntai 9. toukokuuta 2010

ÖDT Arja: Talomaisen muotoinen kirja

Toisen kirjan talomainen muoto on mielestäni hauska. Paksuhkosta kartongista muotoon leikatut kannet päällystin sräppipaperilla kaksipuoleista liima-arkkia ja -nauhaa käyttäen. Hienolla hiekkapaperilla hinkkasin reunat ja Distress Ink-leimasinvärillä (Wild Honey) tummensin niitä vanhan näköisiksi. Leimasimella mustalla värillä leimailin muutaman kuvan. Lisänä koristelussa leikekuvia, kalvolle tulostettu kruunu, organzanauhaa, siirtokuva ja strasseja. Rasian lukko toimii kiinnityssalpana. Liimasin sen ja kiinnitin vielä haaraniiteillä. Haaraniitit ja mittanauhan päässä oleva eyelet pitää muistaa kiinnittää ennen kannen sisäpuolen paperin liimaamista, jotta jäävät paperin taakse piiloon. Sisäsivut ovat ohutta uusiokartonkia ja niiden leikkamisessa on huiomioitava, että ovat toiselta sivultaan noin 1 cm kapeammat, jotta mahtuvat aukeamaan. Kierteet tulevat molempiin reunoihin siten, että kansien lisäksi puolet sivuista toiselle puolelle. Sivut kääntyvät siis vuoroon oikealle ja vasemmalle.

Materiaalit:
ÖköMököstä BIA-kierteet 3/4 kupari
Skräppipaperi daysyd's Feuillage # 17006
Muualta Rasialukko Taitotaivaasta
Kalvolle tulostettu kruunu Arkkikaupasta
loput omista varastoista


Tutustuin ÖköMökössä myynnissä olevaan Bind It All-ideakirjaseen "Boud 2 Bind". Siinä on monenmonta kivaa ideaa käytettäväksi joko sellaisenaan tai muunneltuna oman mielikuvituksen mukaiseksi.