sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

ÖköMökö lomailee!

ÖköMökö on lomalla toukokuun alkuun asti! Meille koitti ainutlaatuinen tilaisuus päästä harvinaislaatuiselle reissulle Afrikkaan!
Ihanaa kevään jatkoa!

ÖDT Riikka: Pääsiäiskorit

Pienet pääsiäiskorit syntyvät nopeasti kaksipuolisista skräppipapereista. Nämä korit on mitoitettu Kinder-munille sopiviksi, hiukan väljähköiksi. Korin pohjalle voi laittaa vaikkapa silkkipaperia tai niintä.

Kuutiokori

Leikkaa skräppipaperista 6 cm levyinen suikale koko paperin matkalta. Leikkaa siitä 21 cm:n pätkä. Kavenna jäljellä oleva pala 5 cm levyiseksi ja leikkaa siitä 5 cm pituinen pala. Joistakin papereista saa jopa kaksi 5x5 cm palaa, jos paperissa on tuotetiedot printattuna. Toisen palan avulla voi korin sisäpohjankin saada yhtenäiseksi, niin etteivät pohjan kiinnitysläpät näy.

Nuuttaa pitkän palan toinen reuna sentin etäisyydeltä. Nuuttaa sen jälkeen pala pituussuunnassa 5 cm välein. Palaseen tulee siis neljä taitosta – neljä 5 cm pitkää ja yksi sentin mittainen. Leikkaa viillot sentin nuuttausreunasta ylöspäin jokaiseen 5 cm välein tehtyyn nuuttaukseen. Leikkaa palasesta nurkkaneliö pois sentin nuuttausten kohdalta ja laita näin syntyneeseen läppään liimaa tai kaksipuolinen teippi. Nyt palan voi taittaa muodostamaan korin sivut. Kappale on kuutio vailla pohjaa ja kantta. Laita pohjaläppiin liimaa tai kaksipuolista teippiä ja kiinnitä pohja paikoilleen.

Leikkaa sräppipaperista 2 cm levyinen ohut suikale ja tee siitä korille sanka. Pituudeksi sangalle voi määrittää sen, mikä omaa silmää miellyttää. Omassa korissani sanka on 27 cm. Kiinnitä sanka paikoilleen kaksipuolisella teipillä tai liimalla.

Ympyräkori

Leikkaa skräppipaperista kaksi halkaisijaltaan 5 cm ympyrää. Fiskarsin kuviokahvaleikkureista löytyy myös oikeankokoinen ympyrä. Leikkaa paperista myös 6 cm levyinen 16,5 cm pituinen suikale.

Nuuttaa pitkän palan toinen reuna sentin etäisyydeltä. Leikkaa tähän kapeaan osaan viiltoja puolen-yhden sentin välein. Kiinnitä sen jälkeen paperisuikale lieriöksi kaksipuolisen teipin tai liiman avulla. Kappaleet menevät päällekkäin n. 0,8 cm. Kiinnitä sitten lieriön pohjaläpät pyöreään pohjapalaan kaksipuolisella teipillä tai liimalla. Liitä toinen pohjakappale korin sisälle, jotta läpät jäävät piiloon.

Leikkaa sitten skräppipaperista vielä 1 cm levyinen, paperin pituinen suikale sangaksi. Sangan pituuden voi itse määrittää. Omassa korissani sanka on pituussuunnassa puoliksi taitettu palanen, koska kuviopaperin toinen puoli oli liian rauhaton. Sanka on kiinnitetty koriin kahdella haaraniitillä, joiden avulla sen voi myös kääntää pois tieltä. Sangan voi kiinnittää myös kaksipuolisella teipillä tai liimalla.

Viimeistele korit kiinnittämällä siihen koristeeksi kukkia, perhosia tai vaikka toivotusteksti. Omissa koreissani on Fiskarsin piparileikkurilla tehtyjä kukkia ja lehtiä sekä kuviolävistäjällä tehtyjä perhosia.

Tarvikkeet Ökömököstä:
- oranssi paperi: My Mind’s Eye Just Dreamy 2 Delightful "Best Friends Forever" My Sweet Paper
- vaaleanpunainen paperi: Daisy D Maybe Baby I'm Yours
- vaaleanpunaisen korin kukat tehty: Laura Ashleyn Contemporary –6x6 paperipakkaus
- oranssin korin kukat: Sassafras Apple Jack paperilehtiö 6x6"
- kukkien lehdet: My Mind’s Eyen Wild Asparagus 12x12 –paperipakkaus
- perhoset stanssattu: Daisy D Chloe Marie ”Daffodil”
- napit: My Mind’s Eye Bloom and Grow -nappipakkaus
- haaraniitit: Dovecraft Pastel
- timantit: Trimcraft “Animal Antics” value card making kit

Muuta:
- Glossy Accent