lauantai 13. maaliskuuta 2010

ÖDT Anski: Kattokruunua tekemässä

Tämä aihe oli ollut mulla mielessä jo pitkään, ja nyt sain viimeinkin skräpättyä nämä kivat valokuvat ja mukavan muiston viime kesältä. Olin siis kesäloman vietossa ja yksi päivä hurahti vauhdilla, kun koottiin porukalla tädin suunnittelemaa kattokruunua. Pujoteltiin siis helmiä koukkuihin, joka kaikessa yksinkertaisuudessaan oli älyttömän addiktoivaa puuhaa! :D

Pyörittelin pitkään sivun kokoa, mutta lopulta päädyin letter-kokoon. Näkyvää otsikkoa tai tarinointia en tällä kertaa laittanut sivuun ollenkaan. Dream-tarra toiminee jonkinlaisena otsikkona. Tarinointi on piilotettuna ulosvedettävän lappusen sisään. Lapussa lukee: “Kävin Saarijärvellä heinäkuussa 2009. Tuija tuli käymään kattokruunuprojektinsa kanssa. Talkoothan niistä tuli kun porukalla koottiin helmiä kruunuun. Kivaa puuhaa :)”

Siniset ja ruskeat napit käyvät kivasti yhteen sivun helmiteeman kanssa. Koristelin napit tavallisella ompelulangalla isoin rusetein. Ompelukonetta käytin myös jonkunverran. Itseasiassa sivussa oli aluksi aika reippaasti enemmän ompeleita, mutta sivu näytti liian raskaalta, joten peitin ompeleet sinisen ruutupaperin alle. Näin näyttää paljon paremmalta. Koko sivu oli muutenkin varsinaista sähläystä edes takaisin, yllättävän hankalaa tehdä runsasta, mutta ilmavan näköistä sivua! Kaiken säädön jälkeen olen kuitenkin tosi tyytyväinen lopputulokseen. Seuraavaksi pitäisi varmaan tehdä sivu valmiista kattokruunusta. :)


keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

ÖDT Anski: Ihanat tyttöset

Minulla vaihtelee jonkun verran se, mistä aloitan uuden sivun työstämisen. Joskus se on joku tietty skräppäysaihe, valokuva tai fiilis, minkä haluaa toteuttaa. Tässä työssä homma alkoi väreistä. Olen viime aikoina ihastunut entistä enemmän vastavärien käyttöön. Tätä kirkkaankeltaista taustapaperia katsellessani päätin, että haluan käyttää keltaisen parina turkoosin sinistä. Väriyhdistelmä miellyttää ainakin omaa silmääni kovasti.

Kuvassa esiintyy ihanat ystäväni Eini ja Sanna. Päädyin käyttämään mustavalkoista valokuvaa, jotta sivun räväkät värit tulevat mahdollisimman hyvin esiin ja valokuvan myötä sivun värimaailmaan tarttuivat mukaan myös musta ja valkoinen. Taustapaperissa itsessään on jo hentoa oranssia maaliroisketta, joten päätin lisäillä työhön itse myös mustaa ja valkoista roisketta. Ne kävivätkin tosi kivasti kukkasiirtokuvien kanssa yhteen. Tykkään aika runsaasta tyylistä, ja työ syntyikin lisäilemällä sivuun yhtä jos toista koristetta lisää. Otsikon lisäksi muuta tarinointia en tällä kertaa työhön lisännyt, kaunis kuva puhukoon puolestaan :)

Tarvikkeet Ökömököstä:
- keltainen paperi: Daisy D's Autumn Collection Atelier Toile
- sininen paperi: Penny Lane Bright Moons Paper
- kukkasiirtokuvat: Daisy D's Village Market Botanical Elements
- kirjainsiirtokuvat: Font Folder 3 Ring Black siirtokuva-aakkoskansio
- siniset napit: My Mind's Eye Bloom and Grow Button Box

Tarvikkeet muualta:
- pitsiä, helminauhaa, nappeja, paperikukkia
- akvarellimaaleja, pahviatiistai 9. maaliskuuta 2010

ÖDT Anski: Ikämietintöjä

Joillakin skräppääjillä on tapana tehdä vuosittain syntymäpäiväaiheinen sivu itsestään. Ei välttämättä niinkään itse juhlapäivän vietosta vaan niinsanottu tilannekatsaus omaan elämään ja tunnelmiin uuden luvun lävähtäessä plakkariin. Minusta tämä on tosi hauska idea ja ajattelin itse ruveta tekemään samaa.

Sivun värikkyydestä voi jo päätellä jotain tunnelmista ja journalingissa lukee: "Huihh, olenko jo tosiaan jo 29 vee, mihin aika oikein kuluu? Uskomatonta, mutta mitään ikäkriisejä ei näy. Tosin ne pahimmat taisi tulla jo pari vuotta sitten. Nyt olo on vaan mahtava ja energinen, wohoo!"
Sivuun halusin räväkkää väriä ja erergisyyttä ja vähän kieli poskessa tunnelmaa valokuvan mukaisesti. Punaista nappasin mukaan hiuksista ja punaisen pariksi halusin vastaväriä vihreää, jolla olin jo sävyttänyt vähän valokuvaakin tietokoneella (siitä siis kalmanvihreä väri kasvoissa, heheh). Jottei sivu menisi kuitenkaan ihan liian räikeäksi, mukaan tarttui Life Stories sarjan ihanaa ruskeaa kartonkia tasoittamaan värikylläisyyttä. Tykkään noista ihan hulluna, tuntuu että jos noita papereita käyttää, ei vaan voi mennä vikaan! :D

Koristeluina käytin pitsiä, tarroja, maaliroiskeita ja nappeja. Nuo My Mind's Eyen nappipaketin napit olivat muuten tosi kivoja ja kevyitä! Jotkut napit ovat siitä vähän hankalia, että jos niitä käyttää useampaa, kuten tässä näin rivissä, sivusta tulee nopeasti tosi painava, mutta näissä ei ollut sitä ongelmaa. Koristeluiden jälkeen sivu näytti silti vähän viimeistelemättömältä, joten otin ompelukoneen ja hurautin sivun päälle parit ompeleet.


Tarvikkeet Ökömököstä:
- ruskea paperi: My Mind's Eye Life Stories "Happiness Meter"
- vihreä paperi: Daisy D's Baby Blue Gingham
- punainen paperi: Daisy D's Autumn collection Samarkand
- Memory kartonkikohotarra: Dovecraft Chipboard Heritage 2
- napit: My Mind's Eye Bloom and Grow Button Box
- numerot ja kaarisulkutarra: Daisy D's Village Market aakkostarrat

Tarvikkeet muualta:
- pitsiä, ompelulankaa
- akvarellimaalia