lauantai 24. heinäkuuta 2010

ÖDT Anski: Kuvia metsästämässä

Toukokuun helteiden aikaan kävimme kaverini Empun kanssa vähän valokuvailemassa ympäri Kuopiota. Tarkoituksena oli etsiä kivoja kuvauskohteita, kuten vanhoja, hylättyjä rakennuksia, tehtaita tai muuta kivaa. Ukkosen yllättäessä ei ihan päästy sinne asti, minne oli tarkoitus, mutta kivoja kuvia tuli silti otettua, kun muunmuassa löysimme vanhan junaradan pätkän. Sivun kuva onkin otettu tuolta.

Sävytin valokuvaa hiukan paperin sävyihin sopivaksi. Sivu syntyikin nopeasti valokuvan ympärille. Käytin saman kartongin molempia puolia sivussa, koska molemmat olivat niin kivoja. Tarinoinnin kirjoitin valkoiselle kartongille, jonka ympärille liimasin kehystarran. Lisäilin vähän siirtokuvakoristeluita ja parit maaliroiskeet ja valmis sivu olikin sitten siinä.

Tarvikkeet Ökömököstä:
- vihreät paperit: My Mind’s Eye So Sophie Clever "Birds Of A Feather" Reliable Paper
- tarinointitarra: My Mind’s Eye So Sophie Graceful "Little Lady" Sticker Accessories Card
- kirjaintarrat: American Crafts Thickers Apartment Glossy Chipboard Coffee
- kukkasiirtokuva: Daisy D’s Village Market Botanical Elements
- puukirjainleimasimet

Tarvikkeet muualta:
- ruskea nauha: My Mind's Eye Lush Brown Ribbons
- akvarellimaaleja
torstai 22. heinäkuuta 2010

ÖDT Anski: Rokki-ilmeet

Olimme ystäväni Mirvan kanssa rokkailemassa RuisRockissa. Kolme päivää jaksoimme hillua ja oli ihan älyttömän mukavaa, meininki oli rento, esiintyjät mahtavat ja säät suotuisat. Tässä skräppäsin kollaasin meidän ilmeistä jokaiselta päivältä. Kuvat menevät tuossa aikajärjestyksessä, perjantai on ylin, sunnuntai alin.

Käytin sivun pohjassa kirjaintarra-arkin kehikkoa. Se näyttää mielestäni kivalle ja sopii mielestäni hauskasti rosoiseen rokkiteemaan. Aivan pohjana käytin luonnonvalkoista kartonkia, jolloin valkoinen tarrakehikko erottuu taustasta hiukan, mutta ei silmäänpistävästi. Roiskin maaleja kartongin päälle, mutta en ollut tyytyväinen roiskejälkiin. Liikaa roiskiessa tulee helposti sekavan ja tunkkaisen näköinen sivu, joten irrotin koristeet kartongista ja kiinnitin ne uudestaan puhtaan arkin päälle. Vasemmassa reunassa näkyy vielä osittain irrotettua kartonkia, kun jätin repäistyn reunan sivuun koristeeksi. Ommellussa reunassa ja kirjainarkissa oli vielä jäänteitä vanhoista maaliroiskeista ja minusta niissä olikin aivan riittävästi, joten en lisännyt niitä enää enempää. Muitakin kuvia tuli reissussa räpsittyä urakalla, joten materiaalia useampiinkin sivuihin vielä riittäisi. Jospa sitä jossain vaiheessa väsäisi siis vielä lisää. :)


Tarvikkeet Ökömököstä:
- kirjaintarrat ja tarrakehikko: My Mind’s Eye So Sophie Charming “Simple Things”
- turkoosi paperi: My Mind’s Eye So Sophie Savvy "Brothers And Sisters" Petite Blue Floral Paper
- tarinointilappu: My Mind’s Eye So Sophie Graceful "Little Lady" Today's Events Cards
- it's you -tarra: My Mind’s Eye So Sophie Graceful "Little Lady" Sticker Accessories Card

Tarvikkeet muualta:
- vaniljan värinen kartonki
- Sunburst Mini Stamp -leimasin
- ompelukonelankaa
- akvarellimaaleja
tiistai 20. heinäkuuta 2010

ÖDT Anski: Valokuvailuja saaressa

Käytiin viettämässä kesäistä viikonloppua mökillä saaressa. Kamera tarttui tietenkin mukaan ja kuvia kertyikin isot kasat. Innostuin heti ensimmäisenä skräppäämään auringonlaskun aikaan räpsimistäni kuvista. Auringon viimeiset säteet luovat kivoja valoja ja varjoja luontoon ja niitä oli kiva valokuvailla.

Mietin asettelua sivuun ja päädyin käyttämään ihan keskitettyä asettelua. Tarinoinnin tulostin sivun päälle. Yleensä, jos tulostan suoraan sivuun, skannaan ensin työn ja asettelen tekstin kuvankäsittelyohjelmassa oikeaan kohtaan. Jos työssä on isoja koristeita, irrottelen ne ennen paperin tunkemista tulostimeen. Tekovaiheessa en muutenkaan kyllä hirmu tarkasti kiinnittele koristeita, tarkemmat teippailut ja liimailut teen vasta työn viimeistelyvaiheessa. Yleensä lisäilen maaliroiskeet myös aika viimeisenä, kuten tässäkin sivussa.

Tarvikkeet Ökömököstä:
- vihreä paperi: Daisy D’s Autumn Collection Bagatelle Toile
- keltainen paperi: My Mind’s Eye So Sophie Graceful “Happy For You” Regal Paper
- vihreä kaaripaperi: My Mind’s Eye So Sophie Savvy “Brothers And Sisters” Petite Blue Floral Paper
- tähtitarrat: My Mind’s Eye So Sophie Graceful “Little Lady”
- tägilappu: My Mind’s Eye So Sophie Graceful “Sweet Chic” Accessories Card

Tarvikkeet muualta:
- valkoista maalia
maanantai 19. heinäkuuta 2010

ÖDT Sini:Piehtaroimaan

Ei ehdi hevonen pesun jälkeen olla montaa minuttia puhdas. Heti tarhaan päästyään Timo valkkaa piehtaroimispaikan ja kellahtaa maahan. Kaunis kuorrutus juuri pestylle turkille saa nähtävästi olon tuntumaan kotoisalta.

Materiaalit:
American Crafts Abode Roosevelt Way 12x12"
American Crafts Abode Aspen Ridge Road 12x12"
American Crafts Thickers Apartment
sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

ÖDT Sini: Pelotus

Nuoren hevosen tielle osuu välillä uusia ja jänniä asioita kuten sateenvarjoja. Naapurin setä ei sitä tiennyt, emme mekään ennen kuin hevonen juoksi aidasta läpi karkuun tiellä laitumen ohi kävellyttä setää. Oli siis sateenvarjoharjoitusten aika. Varjoa pidettiin kiinni ja auki eri paikoissa pihapiiriä. Alkuun se oli todella pelottava mutta koska se ei syönyt ihmistä ei Tauno-heppaa totesi Timo varjon ihan siedettäväksi.
Monet scräppäävät lapsistaan tai lemmikeistään ja yrittävät saada suuret määrät kuvia scräpätyksi hikihatussa. Kun kuvia kertyy kasoittain ja kaikki haluaisi tallettaa mutta aikaa ei ole scräpätä jokaista erikseen on American Craftsin muovitaskut kätevä ratkaisu. Kuvat voi sujauttaa taskuihin, taustapaperin kanssa tai ilman ja yhteen taskuun laittaa tarinointilapun. Muovitaskuja on paljon erilaisia, pystyyn ja vakaa erikokoisia. Kaikki taskut sopivat American Craftsin kansioihin ja erikokoiset taskut tuovat mukavasti vaihtelua kun sivuja selailee.

Materiaalit:
American Crafts Suojamuovipakkaus, viisi 4x6" taskua, 10x12"
American Crafts Abode Lake Wiev Court 12x12"
American Crafts Abode Crestview Court 12x12"
American Crafts Abode Aspen Ridge Road 12x12"
American Crafts Abode Boxelder Terrace 12x12"
American Crafts Thickers Apartment