torstai 26. elokuuta 2010

ÖDT Riikka: Scarlett O'Hara


Kun nappasin tämän kuvan, tiesin heti, että tulen sen skräppäämään. Tietokoneen ruudulla kuva näytti sen verran onnistuneelta, että teetin sen jopa tuollaiseen tavallista 10-kuvaa suurempaan kokoon. Kuvassa tytöllä on päällään ompelemani leveälierinen hattu ja ostettu trikoomekko. Olemme matkalla serkkuni rippijuhliin. Näky loi mielleyhtymän ”Tuulenviemää” –elokuvan Scarlett O’Haraan, josta sitten syntyi sivun otsikkokin.
Punapilkullinen tausta oli selvä valinta ihanan muotonsa sekä kuvaan sopivan värinsä puolesta. Albumissa kuitenkin on hyvä, että sivut ovat neliömallisia tai muuten edellinen sivu kurkkii ikävästi tuollaisen muotopaperin takaa. Halusin, että tausta on hyvin neutraali, jottei se vielä voimaa paperilta ja kuvalta. Kokeilin ensin ”Life Stories” –sarjan papereita oikein päin, mutta silloin taustalle jäi aina hassusti tekstiä. Ratkaisuksi muodostui kartongin kääntäminen nurinpäin, jolloin väri toistuu, muttei kirjaimet. Saman kartongin keskustasta, joka jäi punaisen paperin alle, sain vielä taustan kuvalle. Halusin nimittäin kuvaan hieman vanhahtavaa henkeä enkä halunnut alkaa itse valokuvaa värjäämään tai ressaamaan. Näin jälkeenpäin ajateltuna olisi itse kuvan voinut teetättää hieman seepiansävyisenä, mutta silloin tuo hehkuva punainenkin olisi kärsinyt. Kuvan taustakartongin käsittelin siis saksilla ressaamalla ja musteilla vanhentamalla.
Otsikon näin heti sijoittuvan tuolle paikalle ja osittain kuvan päälle. Glitter-kirjaimista olivat A:t jo loppuneet, mutta onneksi V-kirjaimia oli yksi ja toinen samanlainen syntyi W:stä. O-kirjain on puolestaan askarreltu G:stä. Jättimäistä ”O’Haraa” tasapainottamaan halusin etunimen hieman pienemmällä ja ”3 Ring” –fontti sopi tehtävään oikein hyvin.
Journaling on piilotettu kuvan taakse pieneen tagiin, koska sille ei jäänyt asettelussa enää riittävästi tilaa. Jotain sivu kuitenkin kaipasi massiivisen otsikon lisäksi ja ruususiirtokuva tuntui varmalta ja asiaan sopivalta valinnalta. Kontrastia luomaan lisäsin vielä muutaman mustan haaraniitin ja mustan perhossiirtokuvan. Haaraniittien joukossa on myös yksi turkoosi, jonka värin nappasin journaling-kortin reiän ympäriltä. ”Laundry Line” –kukkakoristeen laitoin paikoilleen jopa ennen ruususiirtokuvaa, koska sen värimaailma soveltui sivuun oikein hyvin. Tulin sitten tuunanneeksi kukkaa vielä eräästä kortista leikkaamillani lintuoksilla sekä tuolla DaisyD:n siirtokuvalla, jonka sanoma sopi sivuun täydellisesti. Meidän pieni kaunotar.

Tarvikkeet Ökömököstä:
- taustalla: My Mind’s Eye:n Life Stories –sarjan ” Description Of Activity” 12x12 –kartonki nurinpäin
- punainen kartonki: My Mind’s Eye:n So Sophie –sarjan ”Best Thing” –kartonki
- otsikon pienet kirjaimet: Scrapworksin Font Folder 3 Ring Black siirtokuva-aakkoskansio
- otsikon isot kirjaimet: Me and My Big Ideas’n “Urban Bling musta glitter” –aakkostarrat
- kukkasiirtokuvat: Daisy D:n Village Market –sarjan ”Botanical Elements” –siirtokuvat
- haaraniitit: Dovecraftin Masculine -haaraniitit
- kukkakoriste: My Mind’s Eye:n Laudry Line
- tekstisiirtokuva: DaisyD

Muuta:
- journaling-kortti
- lintuoksat
- perhossiirtokuvat
- turkoosi haaraniitti






maanantai 23. elokuuta 2010

ÖDT Riikka: Wroom wroom!

Tämän sivun aihe ja autoyksityiskohta on ollut mielessä jo kauan. Nyt kaikki loksahti paikoilleen ja sivu syntyi pikavauhtia.
Tyttömme ei ole mitään prinsessatyyppiä, vaan enemmän kiinnostunut koneista ja autoista – ainakin tässä vaiheessa. Sanavarastoon kuuluu ”taksi” ja ”bussi” sen ”auton” lisäksi. Jokaiselle vempeleelle on myös omanlaisensa hurina – leluauto hurisee ihan eri tavalla kuin oikea auto taikka moottoripyörä.
Tiesin sivun asettelun heti, kun näin tuon ”Traffic”-kartongin. Siinä on juuri oikea kuvio aiheeseen, mutta koko taustana se olisi ollut liian sekava. Kokonaisuutta tasapainottamaan valitsin ihan yksivärisen punaisen kartongin ja näitä kahta toisistaan erottamaan tein sen mielessä jo pitkään olleen autojonon. Näin syntyneitä vaakalinjoja korostamaan päätin tehdä vielä journalingin tuollaiseen vaakamuotoon. Otsikon sijoitin ”tyhjälle” alueelle ja taistelin vastaan halua täyttää tuota yksiväristä osiota siirtokuvilla tai muulla. Myös kuvan kulmaan pääsi yksi auto, tosin reikämuodossa.

Tarvikkeet Ökömököstä:
- autokartonki: My Mind’s Eye:n Abbey Road –sarjan “Traffic” 12x12 –kartonki
- vihreä paperi: DaisyD:n ”Bagatelle Toile” 12x12 –paperi
- autoissa: DaisyD:n Chloe Marie –sarjan ”Daffodil”, My Mind’s Eye:n So Sophie –sarjan ”Best Thing” ja ”We Are Family” 12x12 -paperit
- otsikon O:t: DaisyD:n ”Chloe Marie” –aakkostarrat
- otsikon muut kirjaimet: Dovecraftin ”Crystal Effects Circle Black” –aakkostarrat
- kuvan vieressä: Cosmo Cricket:n Tiny Type -aakkostarrat


Muuta:
- punainen taustakartonki
- tulostuspaperi
- Dymoteippi