perjantai 9. lokakuuta 2009

ÖDT Ella Eliisa: Mun turva

"Isänpäivänkin lähestyessä pitäisi muistaa skräpätä myös niistä miehistä vaikka eivät isiä olisikaan. Miehet jäävät herkästi hieman varjoon skräppäyksessä, ainakin itsestäni tuntuu siltä. Niissäkin skräppisivuissa missä esiintyy miehiä, on yleensä nainen mukana. Skräpätään yhteiskuvia kuten kihla- ja hääkuvia, ehkä armeijakuvia tai ammatiinvalmistumiskuvia. Näin ei tietenkään aina ole, mutta olen saanut sellaisen käsityksen, ettei miehistä niin usein skräpätä. Ja koska itselläni on tämä (toivottavasti) harhaluulo, päätin korjata tilanteen.

Omasta miehestä voisi tehdä vaikka miljoona sivua kun miettii lähestymistapaa tarkemmin. Voisin skräpätä vaikka jokaisesta luonteenpiirteestä, jokaisesta kivasta eleestä, jokaisesta arkisesta tavasta tai jokaisesta pienestä ärsytyksen aiheuttajasta. Jostain syystä aivoissa lyö helposti tyhjää aiheita miettiessä. Tämä saattaa osaltaan johtua siitä, että kuvia ei ole. Kuvan ei tarvitse liittyä mihinkään tilanteeseen tai hetkeen. Tämän kun muistaa, helpottuu aihevalinta huomattavasti. Jos haluaisin skräpätä jostain kovasti päähän ottavasta tavasta, voisin käyttää kuvaa vaikka miehen takaraivosta joka on vahingossa eksynyt kameran linssin eteen vuonna yksi ja kaksi. Mielikuvitusta peliin!

Tämä sivu kertoo pienestä mutta suuresta asiasta. Tunteesta, että olen turvassa. Aihe on siis yksittäinen tunne, mutta suuri asia. Siispä se on erinomainen aihe skräpättäväksi!"

Tarvikkeet ÖköMököstä:
(kuviopaperi) DCWV: Nana's Kitchen kartonkipakkaus 12x12
(kirjaintarrat) DCWV: Black Square Letters
(sanatarrat) Dovecraft: Guy Stuff Words
(nauha) Daisy D's: Autumn Collection Warm Me Up


torstai 8. lokakuuta 2009

ÖDT Ella Eliisa: Rauhoittumispaikka

"Edelleen syksyä. Voisin puida syksyä vaikka aamusta iltaan, voisin hehkuttaa sen mahtavuuttaa kerta toisensa jälkeen, samoille ihmisille ja samoin sanoin. En välittäisi, vaikka ilmeet olisivat kyllästyneitä ja silmät pyörisivät päässä. Kun jostain tykkää ihan hulluna, siitä sitten tykkää. Ei voi mitään.

Ja koska syksy nyt on mulle niin tärkeä, tässä toinenkin syksyinen väri-ilottelu. Kuka muuten on sanonut, että valokuvakulmia saa käyttää vain valokuvakulmina? Mähän en välitä käyttää valokuvakulmia ollenkaan - en siis ainakaan valokuvakulmina! Mutta montako kulmaa löydät tästä työstä? Siitä löytyy kokonainen arkillinen niitä vierekkäin ja päällekkäin aseteltuna. Tykkäsin kulmien syksyisestä värimaailmasta, joten jotakin halusin niistä tehdä. Ja tämä on mun mielestä mitä loistavin keino hyödyntää sellaisia tuotteita, joita ei osaa ehkä sellaisenaan käyttää!

Samaa sarjaa valokuvakulmien kanssa ovat tekstitarrat, joissa on syksyisiä ajatuksia. Ladoin niitäkin lähes kokonaisen arkillisen valokuvan molemmille puolille, jolloin teksteistä ja valokuvakulmista muodostuu ikään kuin värikäs taustapaperi valokuvalle. Kannattaakin muistaa, että kaikkia tuotteita ei todellakaan tarvitse käyttää sillä kaikkein perinteisimmällä tavalla!

Ja majavat - oi. Samasta laatikosta edellisen työn haisunäädän kanssa. Suloisia kuin mitkä ja kuuluvat ihan ehdottomasti tuohon kauniiseen syysmaisemaan. Kuva on otettu ihan muutaman sadan metrin päästä kotinurkilta ja tuo paikka on mitä parhain kaikenlaiseen rauhoittumiseen. Majavilla tai ilman! :D

Syksyn väriloistoa ei voita mikään!"

- - - - -

Tarvikkeet ÖköMököstä:
(taustakartonki) DCWV: The Green Stack 12" x 12"
(chipboard-kuviot) DCWV: Green Stack Chipboard Green W'Land
(valokuvakulmatarrat) Daisy D's: Autumn Collection Photo Corners
(syksyaiheiset tekstitarrat) Daisy D's: Autumn Collection Autumn
(kirjaintarrat) DCWV: White Letter Alphabet


maanantai 5. lokakuuta 2009

ÖDT Ella Eliisa: SYKSY

"Mun rakkaus syksyyn on jotain sellaista, mitä on aina ollut vaikea kuvailla. Mä nautin pimeästä ja märästä asfaltista, kovasta ja sateisesta tuulesta, rahinasta puissa ja siitä raikkaudesta mikä tulee vasten kasvoja ulos mennessä. En ole koskaan ymmärtänyt miksi syksyä kammoksutaan! Syksy on mulle paras aika vuodesta, musta tuntuu silloin hyvältä.

Halusin työhön syksyn värejä, joten otin ja silppusin Daisy D's:n Autumn Collectionin papereita. Se on niin mun sarja, ihan todella! Keltaista ja oranssia, syksyn tunnelmaa. Chipboard-haisunäätä vei mun sydämen heti ensinäkemältä. Se on ottamassa avosylin vastaan sydän rinnassaan pamppaillen, eihän tuota otusta voi vastustaa! Ja otus on vieläpä 70% kierrätysmateriaalia, hyvä hyvä! Tällaisia tuotteita saisi olla enemmänkin."


- - - - -

Tarvikkeet ÖköMököstä:
(paperit) Daisy D's: Autumn Collection Series 1 Paper Pack (8" x 8")
(kartonkitarra) Daisy D's: Autumn Collection Autumn
(nauha) Daisy D's: Autumn Collection Warm Me Up
(chipboard-kuviot) DCWV: Green Stack Chipboard Green W'Land

Tarvikkeet muualta:
(kirjaimet) American Crafts
(taustakartonki) Bazzill Basics