lauantai 11. joulukuuta 2010

Joulukuun 11. Sinin mazebookit

Anteeksi tämän päivän luukun myöhäinen julkaisu teknisten ongelmien vuoksi!

Ohjeet mazebookin tekoon täällä!perjantai 10. joulukuuta 2010

Joulukuun 10. Riikan kirjanmerkki

Lahjakirjaan saa helposti persoonallisen leiman sujauttamalla sen väliin itse tehdyn kirjanmerkin. Kirjanmerkin voi valmistaa ihan skräppipaperisuikaleesta koristelemalla, mutta tällainen kulmassa komeileva merkki on myös varsin näyttävä. Koristeita valitessa kannattaa pitää mielessä se, että kirja pitää vielä saada kiinnikin, kovin kolmiulotteista koristusta ei siis kannata tehdä.

Leikkaa skräppipaperista kaksi samankokoista neliötä. Voit myös käyttää muita muotoja, mutta neliöllä on helppo aloittaa. Koristele toinen kuvio haluamallasi tavalla, mutta muista ettei koristeista tule liian kolmiulotteisia. Kuvan kirjanmerkissä on käytetty toista skräppipaperia, johon on leimattu jouluisia sanoja ja sen päälle on kiinnitetty tarrapaloilla hieman koholleen leimattu lumihiutale.

Kun koristeet ovat valmiit laita koristelemattoman kuvion yläreunaan ja oikeaan sivuun kaksipuoleista teippiä suoraan kulmaan toisiinsa nähden. Apuna voit käyttää vaikkapa kirjansivua taikka skräppipaperin kulmaa. Neliössä apuja ei tarvita, koska palan reunat ovat jos suorassa kulmassa, mutta esim. ympyrässä apuväline on tarpeen. Kiinnitä koristeltu palanen toisen päälle. Aseta valmis kirjanmerkki lahjakirjan kulmaan. Kuvan koristeessa on palojen liittämisen jälkeen koristettu merkkiä vielä ompelemalla käsin.

Tarvikkeet Ökömököstä:
taustalla: My Mind’s Eye Just Dreamy 2 “Brilliant So Handsome Little Star / Dashing Dots”
pallopaperi: My Mind’s Eye The Spider’s Web ”Trick or Treat”
Hampton Art Jouluisia sanoja –leimasin
leimaus: My Mind’s Eye Just Dreamy 2 Dazzling "Girls Only" Born With It Paper
Dovecraft Lumihiutaleleimasin

Muuta:
kirjontalankaa

torstai 9. joulukuuta 2010

Vanhoja joulupaperipakkauksia

Saimme pienen erän paljon kysyttyjä aiempia Dovecraftin ja Diecuts With a Wiev:n jouluisia paperipakkauksia kuten Christmas Contemporary, Rose Tinted Christmas, Christmas Traditional, Ho Ho Ho, Tis The Season, Winter Wonderland...Löydät ne kategoriasta Joulu.

9. joulukuuta Sannan kranssi

Tein kranssin villiviinen oksista ja koristelin hyvin yksinkertaisesti valkoisella organza-nauhalla sekä Dovecraftin lumihiutale-haaraniiteillä. Lisäksi puulaatalle leimatun kuvan poltin kolvilla ja ripustin roikkumaan kranssin keskelle. Vielä pieni "tinkelitankeli" roikkumaan reunaan ja hyvä tuli. Paperiaskarteluun tarkoitetut tarvikkeet sopivat hyvin moneen muuhunkin juttuun, kun luovuutta käyttää.


keskiviikko 8. joulukuuta 2010

8. joulukuuta Riikan kortteja

Jouluisilla tarroilla saa tehtyä kortteja vaikka pienenkin askartelijan kanssa. Lisäilmettä korttiin saa erilaisista skräppipapareista.
Näitä kortteja varten tarvitset korttipohjan tai sopivan kokoisen palan skräppipaperia, kuviollisia skräppipapereita sekä tarroja. Tekstit kortteihin voi kirjoittaa käsin tai käyttää tarrakirjaimia tai leimasimia.

Tarvikkeet Ökömököstä:
sininen taustapaperi: DaisyD “Polar Bear”
ruskea pallollinen paperi: My Mind’s Eye The Spider’s Web ”Trick or Treat”
ruutukuvioinen paperi: DaisyD Bambino “Baby Blue Gingham”
vaalean beige paperi: My Mind’s Eye The Spider’s Web “Scaredy Cats”
hiutaleet & kellot: Simplycreative 3 D Gel Stickers
ääriviivatarra lumihiutale valkoinen
köynnös: Daisy D Village Market Botanical Elements siirtokuvat
“Celebrate”-tarra: Diecuts with a view La Crème tarrapakkaus
glitterkirjaimet: Making Memories Cheeky shimmer Stickers valkoinen

Muuta:
korttipohjat
kohotarrapaloja
Tänään ÖköMökö myös Taika-lehden joulukalenterissa!

tiistai 7. joulukuuta 2010

7. joulukuuta: Arjan pöytäkalenteri vuodelle 2011

Kalenteri on valmistettu valkoisesta tukevasta kartongista ja värjätty Distress Inkin erilaisilla ruskean sävyillä.Suihkautin päälle vettä ja siten pinnasta tuli elävän näköinen.Lisäksi leikekuvia,mustalla leimattuja kuvioita ja uusiopaperille netistä tulostetut kalenterit kuukausittain. Sivut ovat 2-puoleisia siten,että toisella puolella on tammikuu ja toisella helmikuu jne.Kalenterin osat on sidottu yhteen Bind It All-kierteillä.Kun lehti käännetään kierteiden yli toiselle puolelle,on uusi kuukausi näkyvissä ja koko kalenterin voi kääntää katsomissuuntaan.
maanantai 6. joulukuuta 2010

6. Joulukuuta Riikan kynttilät

Kynttilät ovat mukavia tuliaisia pimeinä aikoina. Jouluisiksi ja persoonallisiksi niitä saa varsin pienellä vaivalla ja muutamalla paperisuikaleella. Samaan sarjaan sopivaksi voi koristella myös vaikkapa tulitikkuaskin. Muistutathan lahjan saajaa, että kynttilöiden vyötteet tulee poistaa ennen polttamista!

Mieti ensin, miten haluat kynttiläsi paketoida. Pöytäkynttilän voi koristella ja pakata sitten esim. sellofaanipalaseen taikka pieneen koriin. Pitkät kynttilät puolestaan voi kietaista tiiviiksi paketiksi. Pakkaustapa vaikuttaa vyötteen pituuteen ja leveyteen. Vyöte tulee olla kynttilän tai kynttilänipun ympärysmittaa sentin, puolitoista pidempi. Vyötteen leveyden määrittää paitsi kynttilän korkeus myös suunniteltu koristelu.

Vyöte on helpoin koristella tasona ja kiinnittää se ihan lopuksi paikoilleen. Koristelussa kannattaa pitää mielessä, että valmis vyöte tulee kolmiulotteisesti kynttilän tai kynttilöiden ympärille. Vyötteen voi koristella kokomatkalta ympäriinsä esim. leimaamalla tai keskittää koristeet yhteen kohtaan. Mikäli käytät jäljempää tapaa, kannattaa varmistaa, etteivät koristeet hajaannu liian leveälle alueelle, jotta vyötteen ollessa paikallaan osa koristeista ei katoa näkyvistä.

Koristusten ollessa vyötteessä valmiit, kiinnitä vyötteen toiseen päähän paperin nurjalle puolelle pätkä kaksipuoleista teippiä ja pyöräytä vyöte paikoilleen. Paina lopuksi vyötteen teipillinen pää vyötteen toista päätä vasten.

Tarvikkeet Ökömököstä:
pöytäkynttilässä ja tikkuaskissa:
My Mind’s Eye So Sophie Charming "Possibilities" Content Geometric Paper
Dovecraft Lumihiutaleleimasin
Dovecraft Funky Brads “Christmas Blues” -haaraniitti
pitkissä kynttilöissä:
My Mind’s Eye The Spider’s Web ”Trick or Treat”
Hampton Art Jouluisia sanoja –leimasin
Daisy D Village Market Botanical Elements siirtokuvat
Lumiukko kangashaaraniitit
Ääriviivatarra lumihiutale valkoinen

Muuta:
kynttilöitä
tulitikkuaski
lumihiutalekuvio
pätkä narua


sunnuntai 5. joulukuuta 2010

5. Joulukuuta Sinin joulukortit

Joulukorteissa materiaalit:
DCWV the Christmas multistack 6x6 lehtiön papereita
Dovecraft Funky Brads Rose Tinted Christmas haaraniitit
korttipohja
jämäpapereita