maanantai 27. heinäkuuta 2009

ÖDT Ella Eliisa: Yöunenpelastaja

Yöunenpelastaja

Jos kahdesta pahasta pitää valita, niin mielummin viileä makuuhuone illalla kuin aamulla - ainakin nukahtaa. Aamulla sitten noustaan kilpaa auringon kanssa, availlaan ikkunoita ja rämpätään tuuletinta. Niskat on kipeät, kädet on kipeät ja koko kroppa on jumissa tuulettimen jäljiltä, mutta ei ainakaan tarvi hikoilla. Sitä jos jotakin vältän viimeiseen asti!

Ilman tuuletinta tulisin hulluksi, sekoaisin ja pimahtaisin. Aivan mahdoton ajatuskin! Pieni tuulenvire pyörii pitkin seiniä ja aina kohdalle osuessaan se helpottaa hetkeksi. Kyllähän niitä lämpimiä kesäöitä hehkutetaan, mutta ei kaikki tykkää kaikesta! Mielummin +15 ja puolipilvistä...

Wonder Years Cardstock Paper Packista löytyi kiva tuulettimen kylkeen sopiva paperi. Viirit narulla muistutti ainakin itseäni heti tuulenvireestä. Alimmaisen viiririvistön nostin hieman paperista irti, ikään kuin liehumaan tuulettimen eteen. Reunoihin tuputin hieman mustetta ja viiririvistön kiinnitin pariin kertaan taitetulla kaksipuolisella teipillä.

- - - - - - - - - -

Tarvikkeet ÖköMököstä:
(paperit) BAZZILL Basics Paper: Pepper, Daisy D's: Wonder Years Cardstock Paper Pack (12x12)
(nauhat) DAISY D's: Autumn Collection Warm Me Up
(haaraniitit) DAISY D's: Wonder Years
(kirjaintarrat) DCWV: Black Square Letters, ME & MY BIG IDEAS: Scrappy Chic Stickers
(kartonkitarra) DAISY D's: Autumn Collection Arrows
(sanatarra) DAISY D's: Autumn Collection Series 2 Paper Pack 8x8

Tarvikkeet muualta:
Dymo-kirjoitin
ÖDT Ella Eliisa: Rakkaudesta Golfiin

Rakkaudesta Golfiin

Meillä on ollut kolme eri autoa, joista kolme on ollut Volkkareita. Näistä kolmesta kolme on ollut Golfeja. Mitään muita autoja ei olla oikeasti edes harkittu. Seuraava auto tulee olemaan myös VW Golf. Se on varma.
Kokosin kuvankäsittelyohjelmassa useita kuvia yhdeksi kokonaisuudeksi. Joistakin autoista on useampia kuvia ja halusin mukaan myös VW-merkin, joten nappasin valokuvan ratin keskeltä. Vanhimmasta autosta oli vain yksi kuva olemassa, mutta sehän riitti. Yhdessä kuvassa tulee vettä ja toisessa lunta. Halusin nämä kuvat mukaan ihan vain siksi, että Golf kestää joka säällä! :)

Otsikko saattaa johtaa hieman harhaan, sillä ilman kuvia voisi kuvitella aiheeksi mailat ja valkoiset pallot. Tämä olikin tarkoitukseni, hieman kikkailua siis! Tykästyin kovasti vaahtomuovileimasimiin joilla tein otsikon. Jälki on mukavan pehmeä ja kirjaimet ovat tarpeeksi suuria ja näyttäviä. Leimasimissa on kahdet erilaiset aakkoset, muovin molemmilla puolilla on erilainen kirjain. Nämä kirjaimet ovat ne pelkistetymmät, toisen puolen kirjaimet ovat hieman tyylitellymmät.

Mun on ollut aina vaikea käyttää kangaskukkia, mutta näin nappeihin yhdistettynä ne tuntuivatkin yhtäkkiä tosi kivoilta! Halusin työhön myös hempeyttä, sillä otsikkohan on "RAKKAUDESTA Golfiin". Pinkkiä ja punaista linjaa rikkomaan valitsin myös hieman vihreää ja vaalean keltaista. Parin napin kohdalla tein solmun napin alle, jolloin lankojen päät tulevat napin alta ja solmu jää piiloon. Kannattaa kokeilla vaihteeksi näinkin päin!

Aaltonauha kukkien välillä toimii pehmentävänä tekijänä keskellä valokuvaa. Parit nauhat vielä molempiin reunoihin ja siinä se työ sitten alkoi ollakin. Tai niin ainakin luulin. Siirtokuvateippiin ihastuin välittömästi sen nähtyäni, joten sitä oli ihan pakko laittaa vielä kuvan ylä- ja alapuolelle. Tämän kanssa saakin olla tarkkana, sillä sitä tulee laitettua helposti liikaa. Pari haaraniittiä vielä kukkien joukkoon ja työ tuntui valmiilta.

- - - - - - - - - -

Tarvikkeet ÖköMököstä:
(paperit) DAISY D's: Bambino Baby Green, BAZZILL Basics Paper: Pepper
(kangaskukat) DAISY D's: Maybe Baby
(napit) DAISY D's: Maybe Baby, Autumn Collection Warm Me Up
(kirjainleimasimet) SCRAPWORKS: Motifs aakkoset (vaahtomuovileimasimet)
(leimasinmuste) HAMPTON ART: Vibrance leimasinmuste musta
(siirtokuvateippi) DAISY D's: Film Edge
(nauhat) DAISY D's: Maybe Baby
(kartonkitarra) DAISY D's: Maybe Baby Valentine Arrows
(haaraniitit) DAISY D's: Wonder Years

Tarvikkeet muualta:
Dymo-kirjoitin
kirjontalankaa