perjantai 2. lokakuuta 2009

ÖDT Nelsson: Kumma maailma

Jos omaa lasta pitäisi kuvailla yhdellä adjektiivilla, olisi se meillä UTELIAS. Syntymästään asti on pää ollut aina pystyssä ja kaikkeen mahdolliseen on otettu kontaktia. On lapsia jotka ovat aina iloisia, vaativat syliä tai vaikka tykkäävät mennä ja melskata. Ei meillä. Oli päivä tytöllä millainen tahansa – hampaiden tulo harmitusta tai kikatusta kaikelle mahdolliselle – on tyttö aina ennen kaikkea utelias. Muiden lasten itkut saa loppumaan ottamalla heidät syliin. Meidän tyttö lopettaa itkun heti kun saa käsiinsä jotain tutkittavaa. Kaikki mahdollinen rasvapurkeista rahastokatsauksiin, desin mittoihin ja korvatulppapakkauksiin on tutkittu läpi.

DaisyD:n pahvikirjaimista olisi saanut muodostettua sanan: utelias. Mutta se olisi tuntunut liian itsestään selvältä. Pienen pyörittelyn jälkeen otsikoksi muodostui: pieni tyttö ja kumma maailma.

Koska tykästyin kovasti DaisyD:n kirjainten pakkaukseen, halusin käyttää sitä jossain. Leikkasin pakkauksen kalvon ja hieman sitä ympäröivää pahvia irti ja sain sivulle kivan koristeen ihan ilmaiseksi.

Sivun teksti menee näin:

”Jos sinua pitäisi kuvailla yhdellä adjektiivilla, olisi se utelias.

Suu ammollaan ihmettelit ympäristöäsi ensi viikoista lähtien. Et mm. oppinut nukkumaan mahallasi, kun nostit pääsi aina ilmaan kun sinut käännettiin mahallesi – ensimmäisen kerran jo parin viikon ikäisenä.

Maailma on sinulle edelleen kumma paikka ja sitä pitää ihmetellä huuli pyöreänä.”

Tarvikkeet Ökömököstä:
- 12x12”-paperi: DaisyD’s Leger #17011
- 8x8”-paperit (kuvan takana) Dovecraf 8x8 Designer Paper Pack
- Chipboard kirjaimet: DaisyD’s Chipboard Titles Autumn
- Siirtokuvakirjaimet: Scrapworks Color Rubz Font Folders – Toby Type
- Chipboard kehys: leikattu DaisyD’s kirjainpakkauksesta.
- persikan värinen siirtokuva: DaisyD’s Rub-on Transfers #17725 Paint Squares

Muuta:
- Journaling, päiväys ja maapallot on tulostettu piirtoheitinkalvolle


keskiviikko 30. syyskuuta 2009

ÖDT Nelsson: Äiti ja tytär

Nämä kaksi kuvaa ovat pyörineet pöydällä jo pitkään. Yksi syy tuohon pyörisemiseen oli se, ettei kuviin liittynyt minkäänlaista kertomisen arvoista tarinaa. Tykkäsin vain kuvista. Kun sitten sain käsiini leiskassa käytetyt kartongin ja paperin, tiesin että ne kuuluvat näille kuville. Barokkimaisiin papereihin halusin mustat ja jykevät kehykset, joita metsästin netistä ja koska en löytänyt sopivia, muokkasin reippaasti vanhoja koneen uumenissa piileskelleitä kehyksiä ja tulostin ne pirtoheitinkalvolle, jotten joutuisi leikkaamaan niitä turhan tarkasti paperilta irti. Piirtoheitinkalvon kun voi lätkäistä sivulle kokonaisena.

Päätin kirjoittaa sivun kuvauksen: ”Kun äiti tuli kampaajalta, laittoi isi Pennille samanlaisen kampauksen” myös omaan kehykseensä. Ja koska sivulle ei vain ollut otsikkoa, päätin laittaa meidän nimikirjaimemme sellaisiksi. Ja kerroksellisuutta tuomaa, lisäsin kirjainten alle kohotarrapaloja.

Yllättävän vähillä materiaaleilla syntyi runsaanoloinen sivu.

Materiaalit Ökömököstä:
- 12x12” kartonki: me&my BIG ideas CC-98
- 12x12” paperi: DaisyD’s Chinoiserie Baroque Lipstick #17013
- kirjaimet: DCWV Sticher value pack

Muuta:
- &-merkki: American Crafts
- mustat kehykset bongattu netistä ja tulostettu itse piirtoheitinkalvolle
- kirjainten alla kohoteippiä