tiistai 21. heinäkuuta 2009

ÖDT Ella Eliisa: Irtisanoin itseni

Irtisanoin itseni

Tämän työn taustoista ei sen enempää, aihe on sen verran henkilökohtainen. Mutta kuten työstä käy ilmi, oli irtisanoutuminen mulle positiivinen asia. Niin positiivinen, että päätin purkaa aiheen paperille skräppäyksen keinoin.

Halusin työstä välittyvän iloisuuden ja positiivisuuden, joten valitsin siihen raikkaita värejä. Daisy D's on yksi mun suosikkivalmistajista edelleen ja heidän Wonder Years -sarjan Simon Says ja Tea Party tarrat ovat värikkyytensä vuoksi mun makuun. Halusin ehdottomasti käyttää myös saman valmistajan chipboard-kirjaimia otsikkoon, mä rakastuin näihin kirjaimiin ensisilmäyksellä! Oonkin kylvänyt niitä kiitettävästi moneen paikkaan. Niillä saa niin kivasti eloa ja kolmiulotteisuutta töihin.

Mulla oli paljon asiaa, joten päätin kirjoittaa suoraan taustapaperiin sen kummemmin miettimättä juuri sen mitä mieleen tuli. En halunnut erillistä tekstilaatikkoa tai rajattua tilaa kirjoittamiseen, tämä aihe vaati mun mielestä vapaan kirjoittamisen. En yleensäkään mieti etukäteen mitä kirjoitan, kirjoitan juuri sen mitä sillä hetkellä aiheesta ajattelen. En ota kirjoittamisesta muutenkaan stressiä, joskus pitkähkö otsikko kertoo kaiken mitä haluan aiheesta sanoa. Jokaisen olisikin hyvä tehdä itselleen selväksi, että kaikki tavat ovat oikein. Oma tyyli löytyy vähitellen ja sekin voi vaihdella laidasta laitaan.

Tätä aihetta sivuten teen varmasti vielä monta työtä, mutta tämä nyt on sellaista muutoksen aiheuttamaa ensifiilistelyä. Aion purkaa töiksi vielä monen monta ajatusta työhön, työpaikkaan ja työkavereihin liittyen, mutta kaikki aikanaan. On hyvä muistaa myös se, että kaikkea ei tarvitse tehdä tietyssä järjestyksessä. Itse en ainakaan edes yritä skräpätä missään tietyssä järjestyksessä. Skräppään milloin mistäkin, joskus tuoreista saman päivän tapahtumista ja joskus useiden vuosien takaisista muistoista.
- - - - - - - - - -

Tarvikkeet ÖköMököstä:
(paperit) DOVECRAFT: 12x12 Designer Paper Pack / Abstract Prints, DAISY D's: Wonder Years Cardstock Paper Pack (12x12)
(siirtokuvakehys) DAISY D's: Autumn Collection Favorite Photos
(napit) DAISY D's: Maybe Baby, Autumn Collection Warm Me Up
(kartonkitarrat) DAISY D's: Wonder Years Simon Says, Tea Party
(chipboard-kirjaimet) DAISY D's: Autumn Collection Autumn, Reflections ja Halloween Titles

maanantai 20. heinäkuuta 2009

ÖDT Nelsson: atc-kokoista skräppäystä

Pientä skräppäystä.

Monelle kynnys skräppäilyn (vai skräppäämisen) aloittamiseen on suuri johtuen sivujen suuresta koosta. 12x12 tuumaa kun on ATC-kortteihin ja muihin kortteihin nähden järjettömän suuri. Myös kuvien asettelu suurelle sivulle tuottaa vaikeuksia. Skräppäämisen voi kuitenkin aloittaa pienestikin.

Itse törmäsin uutena äitinä sellaiseen ”ongelmaan” että kuvia pienokaisesta oli paljon ja jokaisessa niissä oli jotain, joka haluttiin muistaa. Koska kuvat synnytyssalista ja sairaalasta eivät olleet kovin onnistuneita, ei niistä tehnyt mieli tehdä isoja 12x12” leiskoja. Niimpä kaivoin esiin ATC-korttien säilytystaskut ja pinon kuvia ja aloin hommiin. Leikkasin kuvat suurin piirtein ATC-korttien kokoisiksi, pyöristin reunat ja asettelin taskuihin. Loput taskut täytin kuviopapereilla, teksteillä ja koristeilla. Skräppäsin siis sivukokonaisuuden, joka koostuu yhdeksästä ATC-kokoisesta osasta. Se oli nopeaa ja helppoa. Yhteen tuollaiseen muovitaskuun mahtuu parhaimmassa tapauksessa 18 kuvaa (9x2). Lisäksi nuo säilytystaskut tuovat kivaa vaihtelua 12x12” albumiin ja näissä pienissä skräpeissä pystyy helposti käyttämään hyväksi kaikki suuremmista sivuista jääneet paperisilput.

Koristekohotarrat Ökömököstä: Dovecraft Chipboard Baby Girl kartonkikohotarrat 1