maanantai 29. maaliskuuta 2010

ÖDT Sanna: Hääalbumi

Ensimmäisenä Ökömökön Design Team työnäni tein albumin häälahjaksi. Naimisiin menevä pari on perhettä, joten tällainen henkilökohtainen lahja tuntui jokseenkin sopivalta. :) Oli kivaa ja jokseenkin haastavaakin pohdiskella miten albumin toteuttaisin.

Haastetta toi se, ettei kuvia vielä ole. Piti vähän pohtia miten kuville löytyy paikat ja hääparin on helppoa täyttää albumi häiden jälkeen. Keino löytyi lopulta muovitaskuista ja nimenomaan valokuvataskuista. Nehän ovat jo valmiiksi valokuville sopivassa koossa, joten leikkelin vanhoista valokuvataskuista sopivia paloja ja kiinnitin kaksipuoleisella teipillä albumiin. Toki teippi vähän näkyy albumin ollessa tyhjillään, mutta kuvien myötä se jää piiloon. Olen aikas tyytyväinen tähän konstiin ja koko albumiinkin.


Tarvikkeet Ökömököstä:

- Chipboard Wedding kartonkikohotarrat 1

- Maybe Baby paperipakkaus 8x8"

- BIA Cover Alls kannet, 8x8", paksuus 3/4", valkoinen

- Bind It All kierre ruskea 3/4"

- Love Journaling leikekuvat

Lisäksi olen käyttänyt vähän sitä sun tätä omista varastoistani.
sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

ÖDT Arja: Bind It All kirjanen

Olen taas mielettömän innoissani vähän erilaisista Bind It All-kirjasista. Sain ÖköMököltä asiaa käsittelevän ohje- ja ideakirjan "Bound 2 Bind". Siinä on vaikka kuinka monta toteutettavaa juttua ja tässä ensimmäinen.
Kirjanen on sidottu kierteillä kummastakin reunasta ja etukannen puoliskot ovat erikokoiset. Takakannen koko on 24,5x12cm, ja etukannet 16x12cm sekä 8,5x12 cm. Kansipahvit olen leikannut tulostuspaperilaatikosta ja päällystänyt skräppipaperilla. Takakannessa ei ole koristeita ja etukannen koristeina käytin leikekuvia, kolmea leimasinta, sideharsoa, pitsiä, paperiruusuja, strasseja, eyelettejä, metallisia kulmia, metallista avainriipusta ja metallista lukkoa.
Lukko on tarkoitettu sulkemaan laatikkoa, mutta toimii erittäin hyvin myös tässä tarkoituksessa. Sisäsivut ovat korttikartonkia, kolmea yhteen sointuvaa väriä.
Kansien sekä leikekuvien reunat olen hionut ensin hienolla hiekkapaperilla ja sitten tummentanut Distress Ink musteella (Vintage Photo).

Tarvikkeet:
ÖkäMököstä Ohje-ja ideakirja Bound 2 Bind
Skräppipaperi Daisy D: No. 16
Bind It All kierteet 3/4 ruskea
Muiden tarvikkeiden ostopaikkoja en muista,koska ovat runsaista omista valikoimista.

Seuraavalla ÖDT-vuorollani lisää toteutuksia Bound 2 Bind-ideoilla!