perjantai 13. elokuuta 2010

ÖDT Sanna: Lapsuusaikojen kuvat

Lapsuusaikojen kuville sopivat hyvin Wonder Years-sarjan paperit ja siirtokuvat. Kuvia on vaikka kuinka paljon varmasti jokaisella, mutta niiden skräppäämisessä on aina omat koukkunsa. Kannattaa ehdottomasti teettää kuvista kopiot. Muistan, kun itse skräppäilyä aloitellessani käytin alkuperäiset kuvat ja nyt on sitten osa leikelty sillä tavalla, ettei niitä enää voi skannata. Vaan on niissä ensimmäisissä skräppäyksissä tietysti myös oma viehätyksensä.

Perhe on aina tärkeä osa elämää, sekä hyvässä että pahassa. Ristiäiskuvassa paperina on Wonder Years-sarjan Skipping Stones ja siirtokuva Costal "Comfort"-sarjasta.

"Pysy aina pikkuveljenä" lauloi aikoinaan Noitalinna huraa ja nykyisin PMMP. Lause on varmasti aika monessa leiskassa otsikkona... :) Paperina Skipping Stones-paperin toinen puoli ja siirtokuvana samaten Costal "Comfortia".

Lapsuudenystävästäni Annesta kertovassa leiskassa paperi on taasen Wonder Years-sarjasta, osuvasti On of a Kind. Lisäksi pikkuisen Sunny Side Up-paperia ja Wonder Years-siirtokuvia. Samaisen paperin toinen puoli on käytetty pienen siivoojan kuvan taustalla. Lisäksi leiskassa on Sundress "Admire"-siirtokuvia.

Mummola-leiska on kasattu Jump Rope-paperille ja siinäkin on Woder Years-siirtokuva. Samaisen paperin toisella puolella on taas leiska nimeltä Jänishirttimet. Ökömököstä ovat myös sivun tagit, Wonder Years-siirtokuva sekä Shoots & Ladders-paperi. Ja mikäli joku ei tiedä mitkä jänishirttimet ovat, niin suomennettakoon, että ne ovat pihdit. :Dkeskiviikko 11. elokuuta 2010

ÖDT Arja: Kaksi kirjasta ja kortti

My Mind's Eye Laundry Line-sarjan paperit ovat todella upeita, ihanat värit ja himmeää kimalletta. Paksuudeltaan paperit ovat varsin jämäköitä ja sopivat monenlaiseen käyttöön.
Tein pikkuisen BIA-kirjasen vaikkapa muistikirjaksi tytölle. Kannet leikkasin Laundry Line Sundress "Admire" Winding Vine-paperista. Kansista tuli riittävän tukevat ilman mitään pohjakartonkia, joten kirjanen oli nopea ja helppo tehdä. Kuviostanssilla leikkasin kullanvärisestä kartongista kiekuran ja kuviolävistimellä kolme kukkaa ohuehkosta kartongista, jonka olin ensin suihkutellut Glimmer Mistillä (Coffee Shop). Kukanterälehtiä muotoilin pallopäisellä työkalulla. Kukkien keskellä on tippa kimalleliimaa. Lumikin kuva on leikekuva ja akrylitimantit My Mind's Eye-sarjasta. Sisälehdet ovat valkoiset Bind It All-lehdet ja kierteet antiikkipronssia.

Isompaan BIA-kirjaseen käytin Laundry Line Natural "Embark" Wild Ferns-paperia. Cover Alls-kannet värjäsin ensin Distress Inkillä ja ripauksella Glimmer Mistiä sekä leimailin pikkulehtiä kahdelle sivulle. Paperin reunat käsittelin repijällä ja leimasinmusteella vanhan näköisiksi. Tytön kuvan ja sen päällä olevan tulostelun kuultopaperikuvan ompelin koneella taustapaperiin ja dream-koristeen sekä metallisen saranan kiinnitin haaraniiteillä taustapaperiin ennen sen kiinnittämistä kanteen. Takakanteen liimasin ainoastaan kauniin paperin ja kansien sisäsivuille leimasinkuvat mustalla musteella. Sisäsivut leikkasin mustasta kartongista ja kierteet ovat antiikkipronssia.

Vielä yksi korttikin tuli tehtyä. Siihen käytin erilaisia kartonkeja kerroksittain ja Laundry Line Coastal "Comfort" Chesterfield Print-paperista stanssasin taustan(kiinnitys kohotarrapaloilla) Onnea-tekstinauhalle. Glimmer Mistillä suihkutetulle paperille tulostin Onnea-sanan ja leikkasin sitten sen nauhan muotoon. Keskiosan taittelin koholle ja liimasin kukkien kera kiinni taustaan. Kukkien keskellä oleva akryylitimantit ovat My Mind's Eye-sarjasta.

Materiaalit ÖköMököstä:
My Mind's Eye Laundry Line-sarjan papereita.
" Akryylitimantteja
Bind It All kierteet 1/2 antiikkipronssi
" Cover Alls-kannet ruskeat 6x6"
" Sisäsivut valkoiset 4x4"
2-puolista liimanauhaa

Materiaalit muualta:
Kartonkeja
Leikekuvia
Leimasimia ja leimasinvärejä
Glimmer Mist-suihketta
Haaraniittejä
Metallikoristeita
Kohotarrapaloja
maanantai 9. elokuuta 2010

ÖDT Minna: Norja-minialbumi

Junalla on hauska matkustaa

Matkalle lähdettiin 10.7.2010 Yöjunalla Helsingistä Kolariin. Helsingissä oli paahtava helle ja makuuvaunu ilman ilmastointia oli elämys! Perllä Kolarissa ilma olikin sitten huomattavasti viileämpi, onneksi pakkasimme vielä viime hetkellä mukaan lämpimiä vaatteita.

Meidän reissun ensimmäinen varsinainen pyshdyspaikka oli Alta. Siellä nukuttiin ensimmäiset ja viimeiset yöt teltassa. Ajeltiin vähän ympäriinsä ja tustustuttiin kalliomaalauksiin Alta-museossa. Aurinkokin paistoi.

Altasta matka jatkui kohti Hammerfestiä, jossa meidän oli tarkoitus yöpyä, lämpötila oli kuitenkin sitä luokkaa, että isännänkin oli luovuttava shortseista. Päätimme siis palata mantereen puolelle hieman lämpimmille seuduille. Sattumalta pysähdyimme leirintäalueelle Skaidissa. Valinta oli oiva sattuma, sillä mökkialueen välittömässä läheisyydessä oli vesiputous. Muut matkustajat Skaidissa olivat suomalaisia kalamiehiä. Hienoista
kalastusmahdollisuuksista huolimatta Norjassa ei kaupoissa juuri ollut tuoretta kalaa.


Nordkapp on kuulemma upea paikka. Huikeat maisemat Jäämerelle. Me emme niitä nähneet. Liikaa sumua!

Nordkappista matka jatkui kohti Laksleviä. Matkalla pysähdyimme lähes sattumalta paikassa nimeltä Trollholmsund. Tarina kertoi että rannassa oli auringon kiveksi muuttamia peikkoja. Reilun puolen tunnin kävelymatkalla oli henkeä salpaavia maisemia. Niin karua, mutta niin järjettömän kaunista. Kuollutta, mutta täynnä elämää. Seuraavan yön yövyimme Lakslevissä hostellissa. Tutustuimme mm. kroatialaisiin motoristeihin ja saksalaiseen pyöräilijään. Seuraava yöpyminen oli Karasjoella, jossa käväistiin saamelaisten disneylandissa eli Saame Parkissa. Seuraavan päivän Siida-museoon verrattuna sen anti oli heikohko.

Materiaalit on Cosmo Criketin Snorkel sarjan paperit ja Cosmo Criketin aakkoset sekä joitakin siirtokuvia ja basic greyn chipboard koristeita yms pientä omista varastoista.