lauantai 4. joulukuuta 2010

4. Joulukuuta Riikan jääkaappimagneetit

Magneetit

Nämä magneetit käyvät pieniksi muistiaisiksi ja tuliaisiksi mihin vuodenaikaan tahansa, kunhan vaihtelee koristeita ja papereita. Pohjaksi käy palapelipalojen ohella mikä vaan tukevampi materiaali, esim. puukuviot tai vaikkapa ihan paksu pahvikin.

Mikäli suunnittelet käyttäväsi vaaleaa paperia, josta palapelin palasen kuviot kuultavat läpi, maalaa palanen ennen aloittamista askartelumaalilla. Anna maalin kuivua. Jäljennä palan muoto skräppipaperin nurjalle puolelle. Mikäli käytät kiinnitykseen liimakalvoa, kiinnitä palanen kalvoa ensin skräppipaperin palaan ja piirrä vasta sitten palasen muoto. Leikkaa kuvio irti hieman piirrostasi pienempänä, sillä piirtäessä palasesta tulee aina hieman isompi. Kiinnitä paperi paikoilleen joko liimalla tai liimakalvon avulla. Myös serviettilakka käy tarkoitukseen.

Käy palasen reunat läpi askarteluveitsellä, mikäli paperi on jostain kohdin vielä palaa isompi. Kuvan kaikkien palasten reunat on hiottu kynsiviilalla. Koristele haluamallasi tavalla esim. leimakuvalla, ääriviivatarroilla taikka leikekuvilla. Voit myös leikata kuvion irti skräppipaperista (kuvan lumiukko) taikka kuviolävistimellä.

Kiinnitä irtomagneetti liimalla palapelipalasen taakse. Itse käsittelin kaikki magneetit lopuksi serviettilakalla, jotta ne kestävät hieman paremmin keittiöolosuhteitakin. Koristeista riippuen, suojauksen voi tehdä myös kontaktimuovilla.

Tarvikkeet Ökömököstä:
Turkoosipaperi: My Mind’s Eye Just Dreamy 2 Dazzling "Girls Only" Born With It Paper
Beigepaperi: My Mind’s Eye The Spider’s Web “Scaredy Cats”
Lumitähti: DaisyD “Polar Bear”
Joulupallonauha: My Mind’s Eye Colorful Christmas “Snowflake Stripes”
Lumiukkohahmo leikattu: My Mind’s Eye Colorful Christmas “Jolly Snowmen”
Jouluisia sanoja –leimasin Hampton Art
Lahjat –leimasinpakkaus Dovecraft
Lumihiutaleleimasin Dovecraft
Ääriviivatarra lumihiutale valkoinen
Huopareunus: My Mind’s Eye Wild Asparagus huopareunustarra, ruskea

Muuta:
vanhoja yksittäisiä puisia palapelin paloja
magneetteja
nappi
pätkä nauhaa

perjantai 3. joulukuuta 2010

3. Joulukuuta Sinin rintakorut

Rintakorut
Ohje rintakorun tekoon:

Leikkaa huovasta pieni ympyrä ja ompele tähän ympyrään nauhalenkkejä kiinni. Ota haaraniitti ja taita takana olevat metalliviikset lenkiksi ja ompele keskelle nauhalenkkejä kuten nappi. Ompele taakse vielä huopaan kiinni hakaneula ja rintakoriste on valmis.

Rintamerkin materiaalit:
Dovecraft Funky Brads Rose Tinted Christmas haaraniitit
Dovecraft Printed Christmas Ribbons nauhat
huopa
hakaneula

torstai 2. joulukuuta 2010

2. Joulukuuta: Unelman päivä

Tänään ÖköMökön verkkokauppa tarjoaa kuluttaja-asiakkailleen 20% alennuksen ostoksista. Unelman päivän kunniaksi kampanjakoodi on Unelma.

keskiviikko 1. joulukuuta 2010

1. Joulukuuta, Riikan Karkkipussi

Tähän aikaan vuodesta liikkuu salaperäisiä pussukoita :) Tämän ihanan pussukan on inspiroinut iloksenne Riikka.



Koulupäätöksestä lähti ala-asteella joulun alla aina mukaan ruskea paperipussi, jossa oli mm. omena ja piparkakku. Samaa henkeä voi viedä myös tuliaisina joulun alla; toiseen käteen pieni paperipussi ja toiseen vaikkapa glögimehua. Jos pussiin laittaa piparkakkuja, kannattaa herkut sitä ennen laittaa pieneen muovipussiin, ettei pipareista tuleva rasva pilaa kaunista pakkausta.

Valmista ensin pussin koriste. Paperipussin koko sekä pussiin tuleva sisältö vaikuttaa koristeen kokoon – mitä isompi pussi ja enemmän täytettä, sen näyttävämpi ja isompi koriste pussiin sopii. Leikkaa skräppikartongista pussia jonkun verran (esim. 4 cm) kapeampi ja halutun korkuinen pala. Voit käyttää useampaa paperia ja luoda kerroksia ja väriyhdistelmiä. Koristeeksi käy vaikkapa kuviolävistimellä leikatut kuviot, haaraniitit, leikekuviot tai leimakuviot. Koristeeseen voi laittaa myös jouluisen toivotuksen tarrakirjaimilla. Kiinnitä koriste pussiin kaksipuoleisella teipillä. Kuvan koristeessa on mukana myös ompelukoneommelta, joka on tehty ennen koristeen kiinnittämistä.

Sulkijaa varten mittaa ensin paperipussin leveys ja lisää mittaan muutama millimetri. Leikkaa skräppipaperista palanen, jonka korkeus on esim. 10 cm (valmis sulkija 5 cm korkea) ja leveys juuri saamasi mitta. Kuvan sulkijaa on koristeltu ompelemalla reunan ympäri ompelukoneella, mikäli haluat samanlaisen koristuksen, kannattaa se tehdä tässä vaiheessa. Myös leimakoristelut kannattaa tehdä ennen nuuttausta. Nuuttaa sulkijaan puoliväliin taitos esim. sukkapuikon avulla. Taita paperipussia hieman ja aseta sulkija paikoilleen. Rei’itä sulkijan ja paperipussin läpi symmetrisesti sulkijan keskikohdan kummallekin puolelle yksi reikä. Väliä rei’illä kannattaa olla puolitoista – pari senttiä riippuen käytettävästä nauhasta. Mitä leveämpi nauha, sitä kauempana reikien kannattaa toisistaan olla. Pujota nauha reikien läpi ja solmi kaunis rusetti sulkemaan pussi. Mikäli käytät polyesteri-nauhaa, voi nauhan päät huolitella viemällä ne nopeasti kynttilän liekin vieritse jolloin nauha sulaa.

Tarvikkeet Ökömököstä:
- My Mind’s Eye The Spider’s Web ”Trick or Treat”
- My Mind’s Eye Meadow Lark Dusk "Dark Floral"
- “joulu”-kirjaimet: Making Memories Cheeky shimmer Stickers valkoinen

Muuta:
- paperipussi
- nauhaa
- leimakirjaimet
- koristeeksi esim. kuviolävistimellä leikattuja piparkakkuja

tiistai 30. marraskuuta 2010

ÖköMökön joulukalenteri!


Huomenna aukeaa ÖköMökön blogin ensimmäinen joulukalenteriluukku. Käy katsomassa mitä yllätyksiä kalenteri sinulle tarjoaa joulukuun päivinä!
Ihanaa joulun odotusaikaa kaikille!