torstai 29. lokakuuta 2009

ÖDT Nelsson: Herkkis


Minä olen jostain syystä kierrellyt ja kaarrellut liian hempeitä värejä. Mieluumin valitsen tytön vauvasivuille mustaa, limeä ja räikeää pinkkiä kuin hennon hempeitä pastellivärejä. Ja aina sivun takana on ollut ajatus tai tarina, jonka olen halunnut kertoa.

Järjestelin skräppäämättömiä kuvia ja käteen osui kuva, jolle ei ollut minkäänlaista tarinaa. Samaan aikaan pöydällä sattui olemaan DaisyD:n paperi. Ja kuva vain kuului tuohon paperiin. Koska kuvalle ei ollut tarinaa, ei otsikkoa tai muuta kerrottavaa, en pitkään aikaan tiennyt mitä sivulle pitäisi tehdä. Sitten löysin DaisyD:n hempeät tyttötarrat. Ne ovat täynnä hempeitä sanoja ja sanontoja, joita joskus voi olla hankala yhdistää perusjäykkään suomalaiseen sivuun. Mutta kun sivulla ei ollut tarinaa, pystyi noista hempeistä asioista rakentamaan koko sivun!! Ja kyllä tällainen perusjäykkä insinööri voi tyttärensä albumiin edes yhden hempeilysivun tehdä. Voihan? 

Samalla syntyi pinkille korttipohjalle nuolitarroista maailman yksinkertaisin onnittelukortti. 

Tarvikkeet Ökömököstä:

- 12x12” paperi: DaisyD’s Corleone #18414

- nuolitarrat: DaisyD’s Baby Girl Arrows #18132

- kuviotarrat: DaisyD’s Bavy Girl Elements #18133

- cardstock die-cuts: Baby Girl Smile #18126

maanantai 26. lokakuuta 2009

ÖDT Nelsson: Isänpäiväkortit

Tänä vuonna Isänpäiväkortteja piti tehdä kolme: omalle isälleni (paappa), miehen isälle (ukki) sekä omalle miehelleni (kun tytär ei vielä itse osaa askarrella).

Kaikki kortit lähtivät liikkeelle DaisyD:n ihanasta paperipakkauksesta, jossa oli mukana tarroja ja muotoonleikattuja kuvioita.

Mieheni kortin jaoin neljään osaan. Yhteen osista laitoin valokuvan ja muihin kirjaimet I S ja Ä. Paperineliöiden uloimmat kulmat pyöristin.

Ukin korttiin yhdistin kahta erilaista paperia ja onnittelut kirjoitin siirtokuvakirjaimin paperipakkauksen mukana tulleelle ”etiketille”. Korostin vielä etiketin muotoa leikkaamalla kuviopaperin reunat samalla tavalla, eli pyöristin ne väärinpäin. Vahvistin vielä tussilla reunat, jotta ne varmasti erottuisivat.

Olisi ollut helppoa tehdä toinenkin kortti täysin samalla kaavalla, mutta koska rakastuin raitapaperiin ja halusin käyttää sitä mahdollisimman paljon, päädyinkin tekemään kortin pelkästään sen päälle. Ja onnittelutekstin kirjoitin jälleen siirtokuvakirjaimilla. Kulmat käsittelin samoin kuin ukinkin kortissa. Tarpeeksi yksinkertaista ja miehekästä jos askarrellusta kortista voi ikinä niin sanoa.

Tarvikkeet Ökömököstä:

- paperit ja tarrat: DaisyD’s Cool Me Down 8x8 Pad

- siirtokuvakirjaimet: Scrapworks Color Rubz Toby type

- S-kirjain: DCWV Sticher value pack

- I ja A-kirjaimet: Chipboard kirjaimet: DaisyD’s Chipboard Titles Autumn

 

Korttipohjat hankittu muualta.