torstai 9. huhtikuuta 2009

maanantai 6. huhtikuuta 2009

ÖköMökön skräppäystarvikevaihto alkaa nyt!

Nyt polkaistaan käyntiin ÖköMökön skräppitavaravaihto.
Ilmoittautuminen alkaa heti.

Huom! Olen hieman tarkentanut materiaaliasioita selvyyden vuoksi! Lukekaa siis säännöt vielä uudestaan ennen kuin lähetätte mitään.

Nyt on tullut niin monta kysymystä anonyymisti (olen saanut siitä palautetta), että katson tarpeelliseksi mainita siitäkin. Kun olette osallistumassa reilusti vaihtoon, voi varmaan ihan omalla nimellään kommentoidakin? Jos nimittäin vilpittömästi haluaa kysyä ja saattaa vastaukset muidenkin tietoon, ei liene syytä esiintyä anonyymisti. Jos sen sijaan saivarrellakseen kyselee voisi kuvitella ettei halua nimeään mainittavan ;)
Tiedän, että monesti voi kommentti lipsahtaa vahingossakin anonyyminä, mutta sen voinee korjata.
Monet eivät hyväksy anonyymejä kommentteja ollenkaan ja otan itse sellaisen käytännön tästä lähtien, että en julkaise anonyymejä kommentteja. Tämä on kuitenkin ihan avoin verkkokaupan blogi, jossa jokaisella on oikeus omalla nimimerkillään kommentoida ja kysellä tulematta dissatuksi millään tavalla. Mitään asiattomia kommentteja ei ole tullut, mutta pidetään tästä lähtien yleisenä käytäntönä, että ei esiinnytä anonyymisti :)Vaihdon säännöt

Ilmoita tämän viestin kommenttikenttään tieto osallistumisestasi ja laita saman tien myös sähköpostiosoitteeseen okomoko@okomoko.fi osoitetietosi. Kirjoita sähköpostiviestin otsikoksi ÖköMökön vaihto 1.

Aikaa ilmoittautua vaihtoon on kaksi viikkoa eli 20.4. asti. Jos tarve vaatii, pidennän aikaa vähän.
Mitään osallistujarajaa ei ole, toivottavasti tulee mahdollisimman monta osallistujaa!

Kun osallistumisaika on ohi, lähetän sinulle pian sen henkilön osoitetiedot, jolle tavarat lähetät. Myös blogiosoitteen saanee ilmoittaa, että voi käydä vakoilemassa toisen makua. Blogia ei tietenkään ole pakko olla osallistuakseen tähän.
Samalla ilmoitan milloin satsin on oltava perillä.

Vaikka on ikävä muistuttaa tämmöisestä niin kuten kaikissa vaihdossa on toivottavaa, kannattaa ajatella mitä itse haluaisi vastaanottaa. Että ei laiteta eteenpäin jämiä, joita ei itse kelpuuta.

Muistattehan myös sen, että tarkimmilla skräppääjillä on tapana käyttää hapottomia tarvikkeita eli jos ette ole varmoja hapottomuudesta, älkää lähettäkö.


Vaihdossa lähetetään kaverille seuraavaa:


- Viisi paperia, paperin koko 6x6” (15,2x15,2 cm) tai 8x8" jos käytät isompaa kirjekuorta. Tässä kokoasiassa olisi hyvä olla tarkkana, että sitä paperia voi käyttää skräppäämiseen kokonaisena.
Paperi saa olla leikattu isommasta paperista, mutta jos paperissa on kuvia, täytyy leikatussa paperissa olla yksi kokonainen ehjä kuva. Kaikki paperit erilaisia, eikä yhtä 12” paperia neljään osaan leikattuna. Paperiksi käy skräppipaperi, kartonki, käsintehty paperi, kaikki askartelupaperi. Mutta ei esim. lahjapaperi. Eikä myöskään pelkästään ns. perus-yksiväristä kartonkia/paperia vaan sekalainen satsi.


- 1 täysi aakkostarra-/ tekstitarra-/ siirtokuva-arkki (ei esim. yksi sivu jostain vihkosta vaan kokonaisuus). Koska arkkeja on erikokoisia, tämä voi olla suurinpiirtein siirtokuvatarra-arkin kokoinen. Se mahtuu vielä C5-kuoreen.


Alla olevista 10 tavaraa, kuitenkaan ei kaikki yhtä ja samaa vaan monipuolisuuden vuoksi vähintään viittä erilaista näistä (ettei tule pelkästään 50 kukkaa kellekään).


10 pientä haaraniittiä = 1 tavara
5 isoa haaraniittiä = 1 tavara (iso haaraniitti läpimitaltaan n. 1 cm)
6 nappia = 1 tavara
3 nauhaa, nauhan pituus 35 cm (jotta sitä voi käyttää isossa 12x12" leiskassa ja jää varaa leikata mahdollisesti rispaantuneet päät pois)
= 1 tavara
4 leikekuvaa, kiiltokuvaa, valokuvaa, journaling-tagia = 1 tavara
10 chipboard-askartelukuviota eli paksumpaa kartonkikuviota (esim. kukkia, kirjaimia jne.) = 1 tavara
5 kangaskukkaa = 1 tavara
5 paperikukkaa = 1 tavara
10 pikkukoristetta (esim. ”timantteja”)
= 1 tavara
2 metallikoristetta (esim. metallinen pikkukehys, avain ym.) = 1 tavara

Ei lehdistä leikattuja tai tulostettuja kuvia.
Tavaroiden on oltava siistejä ja rypyttömiä.
Tässä vaihdossa ei myöskään lähetetä leimakuvia. Leimajutuille järjestetään oma vaihto :)

Jos säännöt ovat liian ankarat tai lepsut :) tai teillä on jotain kysyttävää asioiden selventämiseksi laittakaa ihmeessä kommenttia. Jos joku asia ei toimi useampien mielestä sitä on varmastikin syytä muuttaa. Itse ei aina näe kaikkea niin selvästi ja joku oleellinen asia voi jäädä pois.

ÖDT Nelsson: Tilkkutäkki

Kun koneelta löytyi kuva pienen tilkkutäkin teosta, oli se pakko teettää paperikuvaksi vaikkei väriensä puolesta kovin onnistunut olekaan. Onneksi Daisy D:n värikäs paperi tuo sivuun tarpeeksi raikkautta ja Dovencraftin ihanat chipboard-kuviot ovat kuin tehtyjä tälle sivulle.Materiaalit Ökömököstä:


· 12x12” paperi: daisyd’s wonder year collection, #18316 – Potsticker
· kukkakuviot: Dovecraft Designer Chipboards Retro Floral

Materiaalit muualta:

· sydämet: Heidi Swapp pink ghost shapes
· kartonki: DCWV miniscalloped cardstock stack
· kirjaimet: American Craft Prancer