torstai 4. joulukuuta 2008

Joulukortteja à la Ella Eliisa

Ella Eliisa:
Näissä joulukorteissa on yhdistetty kaksi asiaa - joulutervehdys ja lahja. Korteissa ei ole perinteistä joulutervehdystä muodossa "hyvää joulua" tms. Kortit eivät myöskään menee englantia ymmärtämättömille isovanhemmille tai muille vierasta kieltä kauhisteleville suomalaisia jouluperinteitä vaaliville ihmisille, joten rohkenin käyttää tuollaisia sanoja. Kortit on suunnattu kavereille, jotka eivät tule saamaan multa erillistä joululahjaa.


Jokaisessa kortissa on kaksi nauhaa, joiden väliin on tarkoitus sujauttaa vielä raha-arpa. Tästä syystä ajattelin tekstien sopivan hyvin noihin kortteihin. Presents, Gifts, Naughty or nice, Wish list. Ikään kuin lahjasta kertovia tekstejä, samoin "Wish list" viittaa mielestäni myös siihen, että mikäli arpaonni osuu kohdalle, voi esittää melkoisen toivomuslistan sen jälkeen.
Aikaisemmin käyttämäni chipboard-tähdet saivat uusia käyttökohteita näiden joulukorttien muodossa. Skräppäystarvikkeiden ei tarvitse olla vain skräppäystarvikkeita, mielikuvitusta saa ja kannattaa käyttää. Samoille tähdille on suunnitteilla vielä muutakin käyttöä, tällä kertaa joulukoristeiden muodossa!


Kortteja tehdessä ei tarvitse aina ajatella sitä perinteistä joulukorttia, väritettyjä leimakuvia ja "hyvää joulua" -tekstiä. Voi vaihtaa vapaalle, irrotella ja poiketa perinteisistä kaavoista.


ÖköMököstä:
(reunojen paperit) DOVECRAFT 12x12 Designer Paper Pack/Abstract Prints
(chipboard-tähdet) SCRAPWORKS Shimmer Shapes/Star Assortment
(sanatarrat) DCWV Christmas Black Tag joulutarrat
(nauhat) DOVECRAFT
Muualta:
(kuviopaperi keskellä) 7gypsies

2 kommenttia:

  1. huisin hienoja!!
    leimailut ei oo oikein mun juttu joten tykkään kovasti näistä!

    VastaaPoista