maanantai 26. tammikuuta 2009

ÖköMökön ensimmäinen vaihto

Arvontaan otetaan mukaan uusiakin ihmisiä. Minä jaan osoitteet kunhan osallistuminen pyöräytetään pian käyntiin.


Joulukuisessa arvonnassa kyselin, millaisen vaihdon te toivoisitte minun täällä järjestävän. Toki niitä varmasti tulee useampikin, mutta jostain täytyy aloittaa.
Suosituimmiksi taisi nousta skräppäysmateriaalivaihto, varaston siivous -vaihto ja itsetehdyt koristeet/leimakuvatkin odottavat vaihtajaansa.
Koska itse ajattelen, että melkein kaikkea ja kaikella voi skräpätä, on tuo varaston siivous ja skräppäystarvike minun mielessäni melkein sama asia. Eli siinä voisi siis lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Eli otetaan ensimmäiseksi vaihdoksi Skräppäystarvikevaihto, materiaalit omasta varastosta.

Olen itse osallistunut muutamaan vaihtoon ja järkännytkin niitä. Me ihmiset olemme erilaisia ja arvostamme myös askarteluaarteitamme eri tavoin. Eli muutama sääntö pitää olla, jotta suurimmilta vältyttäisiin.

Tässä vaiheessa saatte sitten ehdottaa sääntöjä, jotta jokainen saa sanansa kuuluville etukäteen :)

Nelsson ja Vikke puhuivat tästä asiasta, mutta kysyn nyt vielä uudestaan seuraavaa.
Onko syytä määritellä tarkkaan mitä tarvikkeita lähetetään ja kappalemäärät? Tällöin kaikkien paketista tulisi suurinpiirtein saman arvoinen. Jos näin on, niin mitä kaikkea pitää ehdottomasti olla mukana?
Mikä on paperin minimikoko, ettei ihan silpuksi menisi?

13 kommenttia:

 1. Taina Kannatan sitä, että etukäteen sovitaan esim. vähimmäispaperimäärä (toki halutessaan voi laittaa enemmänkin) ja koko oisko 6*6 (n.15cm*15cm) niin mahtuu helposti kuoreen taittamatta. Ja sitten muille (tarrat, nauhat, niitit jne) sovitaan minimimäärät, jotta vaihto on tasapuolinen kaikille :)

  VastaaPoista
 2. Kooltaan paperit ym sellasia että mahtuu helpostikuoreen.Leimakuvat leimattava vedenkestävällä musteella ja esm akvarellipaperille.Ja kannatan kans minimimääriä..

  VastaaPoista
 3. samaa mieltä Tainan kanssa minimimäärät mutta enemmänkin saisi laittaa. Papereiden koko 15x15 cm tai postikorttikoko, jolloin esim. 2 sellaista vastaa yhtä isompaa. Samoin nauhoille minimipituus esim 20 cm, sillä useinmiten lyhyemmillä ei tee mitään.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Taina vielä: Ei välttämättä kannata rajata kovin tarkkaan, että mitä vaihdon pitää pitää sisällään - kaikilla ei välttämättä ole esim. leimakuvia. Voisi olla sovittu tietty määrä vaihdolle esim. 30 tavaraa ja tämän lisäksi määritelty, mitä tarkoittaa 1 tavara esim. 1 paperi = 1 tavara, 5 haaraniittiä = 1 tavara jne...

  VastaaPoista
 6. Olen Tainan kanssa samaa mieltä, että ei välttämättä kannata rajata kovin tarkkaan, että mitä vaihdon pitää pitää sisällään, mutta määrä vaihdolle esim. 30 tavaraa ja tämän lisäksi määritelty, mitä tarkoittaa 1 tavara.

  Jos vaihtoon tulee määritelmä "toki halutessaan voi laittaa enemmänkin", en aio osallistua.
  Eli selvät määrät ja säännöt kaikille.

  VastaaPoista
 7. Kaisuliinan kanssa samoilla linjoilla. Eli ei mitään "saa laittaa enemmän". Kun on tarkat määrät, kaikki saavat saman määrän kun itsekin matkaan laittoivat. Ja koska kaikilla ei ole kaikkea, ei kannata varmaan vaatia esim. niitä leimakuvia. Mutta sen voisi vaatia että pitää laittaa vähintään vaikka neljää eri tavaraa ettei kuoressa tule pelkkiä papereita.

  VastaaPoista
 8. Minua ei haittaa jos vain minimimäärä on annettu ja enemmänkin saisi laittaa. Sen sijaan en ymmärrä miksi täällä puhutaan leimakuvista jos kyseessä on skräppäysmateriaalivaihto. Toki skräppäyksessä voi käyttää melkein mitä vain, mutta mielestäni tässä voisi keskittyä vaihtamaan ihan oikeita, hapottomia materiaaleja.

  VastaaPoista
 9. Hyviä ideoita tullut jo sen verran, että kannatan näitä:

  -paperin koko 6x6

  -tietty määrä tavaraa (esim. 30kpl)

  -tavaroille/kappaleille rajaus (esim. 5 haaraniittiä = 1 tavara)

  -ei silppuja eikä jämiä, esim. paperin voi leikata oikeaan kokoon isommasta paperista mutta kuvat pitää olla kokonaisia.

  -jokin raja, mitä kuori sisältää ja that´s it. Ei mitään ylimääräisiä. Kuoren sisällön voi rajata just kappaleittain / tavara tai sit ihan listata mitä kuoresta pitää löytyä (tää sen takia ettei joku joka itse lähettää esim. kollaasiarkin kuvia pety saadessaan lehdistä leikattuja kuvia), miten vaan :) Molemmat käy.

  Kivaa olis osallistua piiiiiiitkästä aikaan tälläiseen vaihtoon!!

  VastaaPoista
 10. Vikke selvitti asiaa aikas hyvin , samoilla linjoilla!

  VastaaPoista
 11. Heipsan
  Tykkäisin myös osallistua tällaisiin vaihtoihin,van en tiedä iten käytännössä nää jutut menee...
  Otetaanko "uusia tuttavuuksia" mukaan noin vain ja jos,niin miten/mistä saa osoitteen kelle lähettää tavarat?
  Milloin tämä ko. vaihto on?

  VastaaPoista
 12. huhuu...voisko kukaan vastata tuohon mun edeliseen kysymykseen?

  VastaaPoista
 13. Hei!
  Onkohan tämä vaihto jo alkanut? Jos ei,kuinkas pääsee mukaan?

  VastaaPoista