maanantai 6. huhtikuuta 2009

ÖköMökön skräppäystarvikevaihto alkaa nyt!

Nyt polkaistaan käyntiin ÖköMökön skräppitavaravaihto.
Ilmoittautuminen alkaa heti.

Huom! Olen hieman tarkentanut materiaaliasioita selvyyden vuoksi! Lukekaa siis säännöt vielä uudestaan ennen kuin lähetätte mitään.

Nyt on tullut niin monta kysymystä anonyymisti (olen saanut siitä palautetta), että katson tarpeelliseksi mainita siitäkin. Kun olette osallistumassa reilusti vaihtoon, voi varmaan ihan omalla nimellään kommentoidakin? Jos nimittäin vilpittömästi haluaa kysyä ja saattaa vastaukset muidenkin tietoon, ei liene syytä esiintyä anonyymisti. Jos sen sijaan saivarrellakseen kyselee voisi kuvitella ettei halua nimeään mainittavan ;)
Tiedän, että monesti voi kommentti lipsahtaa vahingossakin anonyyminä, mutta sen voinee korjata.
Monet eivät hyväksy anonyymejä kommentteja ollenkaan ja otan itse sellaisen käytännön tästä lähtien, että en julkaise anonyymejä kommentteja. Tämä on kuitenkin ihan avoin verkkokaupan blogi, jossa jokaisella on oikeus omalla nimimerkillään kommentoida ja kysellä tulematta dissatuksi millään tavalla. Mitään asiattomia kommentteja ei ole tullut, mutta pidetään tästä lähtien yleisenä käytäntönä, että ei esiinnytä anonyymisti :)Vaihdon säännöt

Ilmoita tämän viestin kommenttikenttään tieto osallistumisestasi ja laita saman tien myös sähköpostiosoitteeseen okomoko@okomoko.fi osoitetietosi. Kirjoita sähköpostiviestin otsikoksi ÖköMökön vaihto 1.

Aikaa ilmoittautua vaihtoon on kaksi viikkoa eli 20.4. asti. Jos tarve vaatii, pidennän aikaa vähän.
Mitään osallistujarajaa ei ole, toivottavasti tulee mahdollisimman monta osallistujaa!

Kun osallistumisaika on ohi, lähetän sinulle pian sen henkilön osoitetiedot, jolle tavarat lähetät. Myös blogiosoitteen saanee ilmoittaa, että voi käydä vakoilemassa toisen makua. Blogia ei tietenkään ole pakko olla osallistuakseen tähän.
Samalla ilmoitan milloin satsin on oltava perillä.

Vaikka on ikävä muistuttaa tämmöisestä niin kuten kaikissa vaihdossa on toivottavaa, kannattaa ajatella mitä itse haluaisi vastaanottaa. Että ei laiteta eteenpäin jämiä, joita ei itse kelpuuta.

Muistattehan myös sen, että tarkimmilla skräppääjillä on tapana käyttää hapottomia tarvikkeita eli jos ette ole varmoja hapottomuudesta, älkää lähettäkö.


Vaihdossa lähetetään kaverille seuraavaa:


- Viisi paperia, paperin koko 6x6” (15,2x15,2 cm) tai 8x8" jos käytät isompaa kirjekuorta. Tässä kokoasiassa olisi hyvä olla tarkkana, että sitä paperia voi käyttää skräppäämiseen kokonaisena.
Paperi saa olla leikattu isommasta paperista, mutta jos paperissa on kuvia, täytyy leikatussa paperissa olla yksi kokonainen ehjä kuva. Kaikki paperit erilaisia, eikä yhtä 12” paperia neljään osaan leikattuna. Paperiksi käy skräppipaperi, kartonki, käsintehty paperi, kaikki askartelupaperi. Mutta ei esim. lahjapaperi. Eikä myöskään pelkästään ns. perus-yksiväristä kartonkia/paperia vaan sekalainen satsi.


- 1 täysi aakkostarra-/ tekstitarra-/ siirtokuva-arkki (ei esim. yksi sivu jostain vihkosta vaan kokonaisuus). Koska arkkeja on erikokoisia, tämä voi olla suurinpiirtein siirtokuvatarra-arkin kokoinen. Se mahtuu vielä C5-kuoreen.


Alla olevista 10 tavaraa, kuitenkaan ei kaikki yhtä ja samaa vaan monipuolisuuden vuoksi vähintään viittä erilaista näistä (ettei tule pelkästään 50 kukkaa kellekään).


10 pientä haaraniittiä = 1 tavara
5 isoa haaraniittiä = 1 tavara (iso haaraniitti läpimitaltaan n. 1 cm)
6 nappia = 1 tavara
3 nauhaa, nauhan pituus 35 cm (jotta sitä voi käyttää isossa 12x12" leiskassa ja jää varaa leikata mahdollisesti rispaantuneet päät pois)
= 1 tavara
4 leikekuvaa, kiiltokuvaa, valokuvaa, journaling-tagia = 1 tavara
10 chipboard-askartelukuviota eli paksumpaa kartonkikuviota (esim. kukkia, kirjaimia jne.) = 1 tavara
5 kangaskukkaa = 1 tavara
5 paperikukkaa = 1 tavara
10 pikkukoristetta (esim. ”timantteja”)
= 1 tavara
2 metallikoristetta (esim. metallinen pikkukehys, avain ym.) = 1 tavara

Ei lehdistä leikattuja tai tulostettuja kuvia.
Tavaroiden on oltava siistejä ja rypyttömiä.
Tässä vaihdossa ei myöskään lähetetä leimakuvia. Leimajutuille järjestetään oma vaihto :)

Jos säännöt ovat liian ankarat tai lepsut :) tai teillä on jotain kysyttävää asioiden selventämiseksi laittakaa ihmeessä kommenttia. Jos joku asia ei toimi useampien mielestä sitä on varmastikin syytä muuttaa. Itse ei aina näe kaikkea niin selvästi ja joku oleellinen asia voi jäädä pois.

35 kommenttia:

 1. Olen mukana. Säännöt tuntuvat selkeiltä. Kiva kun ilmoittelit.

  VastaaPoista
 2. Olen mukana. Hyvät selkeät säännöt on

  VastaaPoista
 3. En (vielä) paljoa skräppää mutta vaadittuun listaan sopivia skräppystarvikkeita on jo nurkissa. Joten mukaan!! :)

  Säännöt vaikuttivat erittäin selkeiltä.

  VastaaPoista
 4. Tää kuulostaa kivalta! Tahtoo kanssa mukaan...!

  VastaaPoista
 5. Juu minäkin olen mukana.

  VastaaPoista
 6. Tarkentavan kysymyksen haluan esittää tuosta --->
  (1 täysi aakkostarra-/ tekstitarra-/ siirtokuva-arkki (ei esim. yksi sivu jostain vihkosta vaan kokonaisuus)) Eli onko jotain hinta rajaa tai muuta millä vois mitata mikä olisi oikean kokoinen?

  VastaaPoista
 7. Tarra-arkista: ei ihan sellainen pienin vaihtoehto. Suurinpiirtein 10x20 cm, siirtokuvatarra-arkin kokoluokkaa. Se mahtuu C5-kuoreen.

  VastaaPoista
 8. Haluaisin kysyä noista papereista. Onko paperin 'laadulle' rajoituksia, eli saako se olla esim. käsintehtyä paperia, skräppikartonkia tai vaikka ihanasta lahjapaperista leikattua? Onko tarkoitus laittaa eteenpäin pelkästään nimenomaaan Scrapbooking tarkoitukseen myytäviä skräppipapereita vai saako laittaa kiertoon muitakin papereita/kartonkeja, joita itse käyttää skräppäykseen?

  VastaaPoista
 9. Käsintehtyä paperia, kartonkia, skräppipaperia. Tavallinen lahjapaperi on ehkä vähän "löröä" :)
  Koko on tärkeä ja se, että paperi on siisti ja rypytön.

  VastaaPoista
 10. No nyt alkoi mietityttämään tuo paperiosio. Nyt säännöissä lukee että voi olla myös kartonkia. Kyllä pikkuisen ärsyttää jos saan 5 yksiväristä tavallista kartonkia. Toivottavasti näin ei käy vaan kaikki lähettävät kunnon kuviollista paperia jota voi käyttää skräppäyksessä.
  Sitten olisi myös kiva jos parin osoitteen mukana tulisi hänen sähköposti tai blogiosoite, että voisi tiedustella väri ja makuasioita. Eikös kuitenkin tavoitteena ole lähettää parille jota mistä hän tykkäisi?

  VastaaPoista
 11. Minä en heti ajatellut ainoastaan yksivärisiä peruskartonkeja tässä vaan kaikkia muitakin. Jos katsoo ÖköMökön kartongit-kategoriaa niin nehän ovat yhtä lailla skräppipapereita, ainoastaan vahvuuden vuoksi luokiteltu kartongiksi. Onhan papereitakin yksivärisiä tai kuviollisia.

  Ja totta kai blogiosoite, että voi käydä vakoilemassa mistä toinen tykkää :)

  VastaaPoista
 12. Alkoi mietityttämään, että saako tähän skräppivaihtoon osallistua, vaikkei olisikaan omaa blogia? (Voin toki silti katsoa "parini" blogista, että lähettäisin hänelle mieleisiä tavaroita)

  VastaaPoista
 13. Saa tietysti osallistua, vaikka ei blogia olisikaan :)

  VastaaPoista
 14. Tuli mieleen noista paperitarkennuksista, että kai tarkoituksena on vaihtaa nimenomaan skräppimateriaaleja? Esimerkiksi lahjapaperit tai monet käsintehdyt paperit ei useinkaan ole hapottomia, joten niitä ei tarkimmat skräppääjät voi käyttää. Onko siis tarkoitus vaihtaa vain hapottomia juttuja?

  VastaaPoista
 15. Minäkin voisin tulla mukaan. Sähköpostia laittelen.

  VastaaPoista
 16. ei varmaan haittaa jos paperi on 8x8-tuumaa?

  VastaaPoista
 17. Ajattelin ensin, että vain 6x6" paperi käy, mutta toisaalta, jos käyttää isompaa kuorta lähettämiseen sinne mahtuu myös 8x8" paperit. Kunhan niitä ei taita. Sen kokoista on kyllä turha käydä leikkaamaan pienemmäksi ja silppuamaan.
  Näin pieni kokoero ei aiheuttane "epäreiluuden" tunnelmaa?

  VastaaPoista
 18. Haluan ehdottomasti mukaan! Kiitos kivasta ideasta, aina on mukavaa saada paketteja! Ps: Mulla ei ole blogia.

  VastaaPoista
 19. Lähden mukaan! (oma blogini on tosin vielä erittäin keskeneräisessä vaiheessa :D)

  VastaaPoista
 20. Hei, minäkin tahdon mukaan vaihtoon. Mukava idea!

  VastaaPoista