tiistai 8. syyskuuta 2009

ÖDT Nelsson: Normaali arki on suloista

Usein tulee skräpättyä vain elämän juhlahetkistä, niistä joita odotetaan ja joita valmistellaan huolella. Usein noiden hetkien taustalla on kuitenkin pientä stressiä tilaisuuden onnistumisesta ja siitä että se varmasti saadaan ikuistettua. Toki juhlahetketkin ovat tärkeitä, mutta minun mielestäni on tärkeää muistaa että se normaali, tavallinen arki on suloisinta aikaa.

Halusin tehdä leiskan siitä että arki on ihanaa. En kuitenkaan halunnut sivulle kuvaa arjen tilanteista kuten syömisestä, siivoamisesta tms. Samalla kun mietin kuvavalintaa, siivosin valokuvalaatikkoa ja raakkasin pois tarpeettomia kuvia. Samalla mietin etteivät nuo kuvat olekaan tarpeettomia. Olen ne jostain syystä kameralla ottanut ja tilannut ihan paperikuviksi asti. Jokaisessa kuvassa siis oli jotain, mikä minulle oli tärkeää. Siispä silppusin kuvasta niitä tärkeitä yksityiskohtia – ýstävän lapsen hymy, koiran ensimmäinen lelu, kuntopyörän säätönuppi, koiran lumiset tassut – syitä joiden takia kuvat ovat olemassa ja kasasin noista kuvista yhden sivun. Ulkopuolisille sivu ei välttämättä kerro mitään, mutta minulle se muistuttaa siitä että elämä koostuu pienistä osista – pienistä, välillä tarpeettomilta tuntuvista asioista. Normaali arki kun on lopulta aika suloista.

Journaling kiertää kaikkia kuvia: ”Aina välillä se unohtuu. Se että normaali arki on suloista. Usein sitä odottaa vain viikonloppuja, lomia tai juhlapäiviä ja unohtaa nauttia arkirutiineista. Ne kuitenkin ovat niitä asioita, joita vanhoina muistellaan ja kaivataan. Elämä on tässä ja nyt. Muista nauttia siitä – jokaisesta itkusta ja naurusta, ilosta ja harmista.”

Tarvikkeet Ökömököstä:

- paperi daisyd’s Leger #17011

- kirjaintarrat Diecuts With A View


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti