keskiviikko 1. joulukuuta 2010

1. Joulukuuta, Riikan Karkkipussi

Tähän aikaan vuodesta liikkuu salaperäisiä pussukoita :) Tämän ihanan pussukan on inspiroinut iloksenne Riikka.Koulupäätöksestä lähti ala-asteella joulun alla aina mukaan ruskea paperipussi, jossa oli mm. omena ja piparkakku. Samaa henkeä voi viedä myös tuliaisina joulun alla; toiseen käteen pieni paperipussi ja toiseen vaikkapa glögimehua. Jos pussiin laittaa piparkakkuja, kannattaa herkut sitä ennen laittaa pieneen muovipussiin, ettei pipareista tuleva rasva pilaa kaunista pakkausta.

Valmista ensin pussin koriste. Paperipussin koko sekä pussiin tuleva sisältö vaikuttaa koristeen kokoon – mitä isompi pussi ja enemmän täytettä, sen näyttävämpi ja isompi koriste pussiin sopii. Leikkaa skräppikartongista pussia jonkun verran (esim. 4 cm) kapeampi ja halutun korkuinen pala. Voit käyttää useampaa paperia ja luoda kerroksia ja väriyhdistelmiä. Koristeeksi käy vaikkapa kuviolävistimellä leikatut kuviot, haaraniitit, leikekuviot tai leimakuviot. Koristeeseen voi laittaa myös jouluisen toivotuksen tarrakirjaimilla. Kiinnitä koriste pussiin kaksipuoleisella teipillä. Kuvan koristeessa on mukana myös ompelukoneommelta, joka on tehty ennen koristeen kiinnittämistä.

Sulkijaa varten mittaa ensin paperipussin leveys ja lisää mittaan muutama millimetri. Leikkaa skräppipaperista palanen, jonka korkeus on esim. 10 cm (valmis sulkija 5 cm korkea) ja leveys juuri saamasi mitta. Kuvan sulkijaa on koristeltu ompelemalla reunan ympäri ompelukoneella, mikäli haluat samanlaisen koristuksen, kannattaa se tehdä tässä vaiheessa. Myös leimakoristelut kannattaa tehdä ennen nuuttausta. Nuuttaa sulkijaan puoliväliin taitos esim. sukkapuikon avulla. Taita paperipussia hieman ja aseta sulkija paikoilleen. Rei’itä sulkijan ja paperipussin läpi symmetrisesti sulkijan keskikohdan kummallekin puolelle yksi reikä. Väliä rei’illä kannattaa olla puolitoista – pari senttiä riippuen käytettävästä nauhasta. Mitä leveämpi nauha, sitä kauempana reikien kannattaa toisistaan olla. Pujota nauha reikien läpi ja solmi kaunis rusetti sulkemaan pussi. Mikäli käytät polyesteri-nauhaa, voi nauhan päät huolitella viemällä ne nopeasti kynttilän liekin vieritse jolloin nauha sulaa.

Tarvikkeet Ökömököstä:
- My Mind’s Eye The Spider’s Web ”Trick or Treat”
- My Mind’s Eye Meadow Lark Dusk "Dark Floral"
- “joulu”-kirjaimet: Making Memories Cheeky shimmer Stickers valkoinen

Muuta:
- paperipussi
- nauhaa
- leimakirjaimet
- koristeeksi esim. kuviolävistimellä leikattuja piparkakkuja

3 kommenttia:

  1. Mistäs löysit ruskeita paperipusseja? Mä olen törmänny vain valkoisiin, eikä ne oo niin kivan näköisiä

    VastaaPoista
  2. Voi kun on tyylikkään kaunis paperipussi!

    VastaaPoista
  3. TiinaR: Kyseinen paperipussi taitaa olla aikoinaan hommattu Tiimarista.

    VastaaPoista