tiistai 14. huhtikuuta 2009

ÖDT Ella Eliisa: Äiti, oot rakas

"Vaaleat pastellisävyt eivät ole oikein tuttuja mulle. Mielummin käytän mustaa, voimakasta keltaista ja vahvaa limeä, syvää punaista ja ehkä ripauksen pinkkiä. Oranssia, ruskeaa ja valkoista. Mutta vaaleaa keltaista ja sinistä? Haastetta. Joskus kannattaa siirtyä omalta mukavuusalueelta pois ja tarttua haasteisiin. Itse tartuin melkoiseen haasteeseen tehdessäni ÖDT-työnä pienen kirjasen Bind-it-All -laitteella. Lopputulokseen olen kuitenkin enemmän kuin tyytyväinen.

Albumin koko on 6" x 7,5", halusin albumista hieman pitkulaisen. Kaikki albumin paperit ovat samaa sarjaa (Daisy D's Chloe Marie), joten yhtenäinen ilme pitäisi ainakin siltä osin olla taattu. En myöskään halunnut, että riemunkirjavat valokuvat ja pastellisävyiset paperit sotisivat keskenään, joten päätin käyttää pelkästään mustavalkoisia valokuvia. Omasta mielestäni se oli toimiva ratkaisu, papereiden värit pääsevät paljon paremmin oikeuksiinsa.

Noin puolet sivuista on tehty siten, että taustalla on vain yksi paperi, jonka päällä on valokuva. Jokaisella sivulla on tekstiliuskoja, sekä siirtokuvia tai kartonkitarroja. Osalla sivuista on pieni pätkä ommelta, joko suoraa tai siksakkia. Kaikki ompeleet on tehty samalla langalla. Osassa sivuista on kahta eri paperia siten, että sivulle on kiinnitetty 4" x 6" kokoinen paperi johonkin kohtaan joko vaakaan tai pystyyn.

Kannet on tuplakartonkia, mutta ei olisi pahitteeksi liimata vielä jokin vahvike niiden väliin. Kansi on siisti, sillä kartongin taitos on sijoitettu kannen etureunaan. Toinen kuviopaperi kannen alaosassa korostaa albumin vaakamallia, vaikka albumi ei todelisuudessa olekaan kovin pitkulainen.

Samasta kartongista sisälehtien ja kansien kanssa on tehty pienet ulokkeet jokaiselle sivulle. Sivuista saa tällä tavalla paremman otteen ja "tabeilla" saa kivasti ilmettä. Näiden paikkaa on vaihdeltu, jotta albumi ei kasvaisi paksuutta epätasaisesti."Tarvikkeet ÖköMököstä:
(paperit) Daisy D's: Chloe Marie Collection Pack (sisältää 18 erilaista kartonkia + kirjaimet)
(tarrat) Daisy D's: Chloe Marie Collection Pack, Chloe Marie tagi- ja tekstitarrat
(siirtokuvat) Daisy D's: Wonder Years siirtokuvakirja, Mommy-isms, Birthday Descriptive Words, Chloe Marie Family Expressions, Chloe Marie On the Lighter Side, Chloe Marie Ornate Elements, Autumn Collection Favorite Photos, Autumn Collection Reflections
(kierteet ja kirjan kokoaminen) Bind-it-All

1 kommentti:

  1. Mielettömän upea!!!! Kaikki sopii kaikkeen ja teema säilyy kannesta kanteen. Mustavalkoiset kuvat ovat ihanat.Kertakaikkiaan taidokasta työtä!

    VastaaPoista