maanantai 25. toukokuuta 2009

ÖDT Arja: atc-kortteja

Artist Trading card (ATC), tuo pikkuinen 6,4x8,9 senttinen kortti on vienyt niin monen harrastajan sydämen. Niin minunkin. Noin kaksi ja puoli vuotta olen niitä tehnyt ja määrä taitaa hipoa tuhatta kappaletta. Eipä tullut numeroitua kun en ymmärtänyt, että niiden parin kortin kokeilusta alkaa tällainen ihana harrastus. Kirjoittelinkin blogiini vastikään kirjoituksen, jossa tietoa ATC-korteista. Sieltä voi käydä katsomassa säännöt.
Omat korttini ovat aika pitkälti vintage-tyylisiä, joten niistä onkin hyvä aloittaa näiden esittely. Kortissa olisi tietysti kiva olla jokin "juoni", mutta en itse pidä sitä niin välttämättömänä. Usein tulee laitettua sellaisia elementtejä, jotka eivät mitenkään varsinaisesti kuulu aiheeseen, mutta näyttävät sillä hetkellä hyvältä. Kaikki on luvallista, ei ole katto eikä seinät rajana. Saa leikitellä ja hullutella ja olla vakavakin, jos siltä tuntuu.

Kortti numero 1; Viimeinen Tango Pariisissa
Taustana kartongin päälle liimattu skräppipaperi Daisy D's Colonial Paisley. Leimailin siihen kellonkuvia ja erilliselle paperille tiimalasin. Eiffeltorni kuuluu kelloon ja se sekä tanssiva pari ovat kotoisin netistä. Reunat käsittelin tummanruskealla ja kullanvärisellä leimasinmusteella.

Kortti numero 2; Perhostyttö
Taustana Daisy D's Salt Water Vintage-skräppipaperi. Vihertävä pala, jonka kulman olen kipartanut on Daisy D's no 16 ja ruskea suikale kahvilla värjättyä akvarellipaperia. Tyttö in Itkupillin kollaasiarkilta ja perhosensiivet joku nettikuva. Lisäksi pari haaraniittiä ja kimalleväriä. Reunat on tässäkin käsitelty leimasinmusteella. Avain on leimasinsetistä.

Kortti numero 3; Terveiset Rotterdamista
Taustapaperi on Autumn Collection Atelier Toile. Yläkulman tekstipaperin alkuperää en muista. Kuvat ovat kopioita vanhoista valokuvista ja Rotterdamin leimalla varustettu postimerkki jostain ostetusta kokoelmasta. Leimat ovat tässäkin siitä samaisesta leimasinsetistä ja yllätys yllätys, reunoissa on leimasinmustetta.

Kortti numero 4; Ystävät
Taustana sama paperi kuin ykkösessäkin. Vasempaan reunaan leimattu mitta on samasta setistä kuin edellisetkin leimat. Oikeaan yläkulmaan rypyttelin aivan tavallista sideharsoa, jota vähän "suttasin" leimasinväreillä. Kuvat netistä. Sydän on haaraniitti. Ja tottakai reunat käsitelty leimasinmusteella!

Materiaalit: Kaikki nimeltä mainitut skräppipaperit ovat ÖköMököstä ja samoin ihana ja monikäyttöinen akryylileimasinsetti nimeltään The Necessities.
Muut tarvikkeet tulivatkin korttien yhteydessä mainittua.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti