maanantai 6. joulukuuta 2010

6. Joulukuuta Riikan kynttilät

Kynttilät ovat mukavia tuliaisia pimeinä aikoina. Jouluisiksi ja persoonallisiksi niitä saa varsin pienellä vaivalla ja muutamalla paperisuikaleella. Samaan sarjaan sopivaksi voi koristella myös vaikkapa tulitikkuaskin. Muistutathan lahjan saajaa, että kynttilöiden vyötteet tulee poistaa ennen polttamista!

Mieti ensin, miten haluat kynttiläsi paketoida. Pöytäkynttilän voi koristella ja pakata sitten esim. sellofaanipalaseen taikka pieneen koriin. Pitkät kynttilät puolestaan voi kietaista tiiviiksi paketiksi. Pakkaustapa vaikuttaa vyötteen pituuteen ja leveyteen. Vyöte tulee olla kynttilän tai kynttilänipun ympärysmittaa sentin, puolitoista pidempi. Vyötteen leveyden määrittää paitsi kynttilän korkeus myös suunniteltu koristelu.

Vyöte on helpoin koristella tasona ja kiinnittää se ihan lopuksi paikoilleen. Koristelussa kannattaa pitää mielessä, että valmis vyöte tulee kolmiulotteisesti kynttilän tai kynttilöiden ympärille. Vyötteen voi koristella kokomatkalta ympäriinsä esim. leimaamalla tai keskittää koristeet yhteen kohtaan. Mikäli käytät jäljempää tapaa, kannattaa varmistaa, etteivät koristeet hajaannu liian leveälle alueelle, jotta vyötteen ollessa paikallaan osa koristeista ei katoa näkyvistä.

Koristusten ollessa vyötteessä valmiit, kiinnitä vyötteen toiseen päähän paperin nurjalle puolelle pätkä kaksipuoleista teippiä ja pyöräytä vyöte paikoilleen. Paina lopuksi vyötteen teipillinen pää vyötteen toista päätä vasten.

Tarvikkeet Ökömököstä:
pöytäkynttilässä ja tikkuaskissa:
My Mind’s Eye So Sophie Charming "Possibilities" Content Geometric Paper
Dovecraft Lumihiutaleleimasin
Dovecraft Funky Brads “Christmas Blues” -haaraniitti
pitkissä kynttilöissä:
My Mind’s Eye The Spider’s Web ”Trick or Treat”
Hampton Art Jouluisia sanoja –leimasin
Daisy D Village Market Botanical Elements siirtokuvat
Lumiukko kangashaaraniitit
Ääriviivatarra lumihiutale valkoinen

Muuta:
kynttilöitä
tulitikkuaski
lumihiutalekuvio
pätkä narua


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti