perjantai 10. joulukuuta 2010

Joulukuun 10. Riikan kirjanmerkki

Lahjakirjaan saa helposti persoonallisen leiman sujauttamalla sen väliin itse tehdyn kirjanmerkin. Kirjanmerkin voi valmistaa ihan skräppipaperisuikaleesta koristelemalla, mutta tällainen kulmassa komeileva merkki on myös varsin näyttävä. Koristeita valitessa kannattaa pitää mielessä se, että kirja pitää vielä saada kiinnikin, kovin kolmiulotteista koristusta ei siis kannata tehdä.

Leikkaa skräppipaperista kaksi samankokoista neliötä. Voit myös käyttää muita muotoja, mutta neliöllä on helppo aloittaa. Koristele toinen kuvio haluamallasi tavalla, mutta muista ettei koristeista tule liian kolmiulotteisia. Kuvan kirjanmerkissä on käytetty toista skräppipaperia, johon on leimattu jouluisia sanoja ja sen päälle on kiinnitetty tarrapaloilla hieman koholleen leimattu lumihiutale.

Kun koristeet ovat valmiit laita koristelemattoman kuvion yläreunaan ja oikeaan sivuun kaksipuoleista teippiä suoraan kulmaan toisiinsa nähden. Apuna voit käyttää vaikkapa kirjansivua taikka skräppipaperin kulmaa. Neliössä apuja ei tarvita, koska palan reunat ovat jos suorassa kulmassa, mutta esim. ympyrässä apuväline on tarpeen. Kiinnitä koristeltu palanen toisen päälle. Aseta valmis kirjanmerkki lahjakirjan kulmaan. Kuvan koristeessa on palojen liittämisen jälkeen koristettu merkkiä vielä ompelemalla käsin.

Tarvikkeet Ökömököstä:
taustalla: My Mind’s Eye Just Dreamy 2 “Brilliant So Handsome Little Star / Dashing Dots”
pallopaperi: My Mind’s Eye The Spider’s Web ”Trick or Treat”
Hampton Art Jouluisia sanoja –leimasin
leimaus: My Mind’s Eye Just Dreamy 2 Dazzling "Girls Only" Born With It Paper
Dovecraft Lumihiutaleleimasin

Muuta:
kirjontalankaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti