maanantai 9. elokuuta 2010

ÖDT Minna: Norja-minialbumi

Junalla on hauska matkustaa

Matkalle lähdettiin 10.7.2010 Yöjunalla Helsingistä Kolariin. Helsingissä oli paahtava helle ja makuuvaunu ilman ilmastointia oli elämys! Perllä Kolarissa ilma olikin sitten huomattavasti viileämpi, onneksi pakkasimme vielä viime hetkellä mukaan lämpimiä vaatteita.

Meidän reissun ensimmäinen varsinainen pyshdyspaikka oli Alta. Siellä nukuttiin ensimmäiset ja viimeiset yöt teltassa. Ajeltiin vähän ympäriinsä ja tustustuttiin kalliomaalauksiin Alta-museossa. Aurinkokin paistoi.

Altasta matka jatkui kohti Hammerfestiä, jossa meidän oli tarkoitus yöpyä, lämpötila oli kuitenkin sitä luokkaa, että isännänkin oli luovuttava shortseista. Päätimme siis palata mantereen puolelle hieman lämpimmille seuduille. Sattumalta pysähdyimme leirintäalueelle Skaidissa. Valinta oli oiva sattuma, sillä mökkialueen välittömässä läheisyydessä oli vesiputous. Muut matkustajat Skaidissa olivat suomalaisia kalamiehiä. Hienoista
kalastusmahdollisuuksista huolimatta Norjassa ei kaupoissa juuri ollut tuoretta kalaa.


Nordkapp on kuulemma upea paikka. Huikeat maisemat Jäämerelle. Me emme niitä nähneet. Liikaa sumua!

Nordkappista matka jatkui kohti Laksleviä. Matkalla pysähdyimme lähes sattumalta paikassa nimeltä Trollholmsund. Tarina kertoi että rannassa oli auringon kiveksi muuttamia peikkoja. Reilun puolen tunnin kävelymatkalla oli henkeä salpaavia maisemia. Niin karua, mutta niin järjettömän kaunista. Kuollutta, mutta täynnä elämää. Seuraavan yön yövyimme Lakslevissä hostellissa. Tutustuimme mm. kroatialaisiin motoristeihin ja saksalaiseen pyöräilijään. Seuraava yöpyminen oli Karasjoella, jossa käväistiin saamelaisten disneylandissa eli Saame Parkissa. Seuraavan päivän Siida-museoon verrattuna sen anti oli heikohko.

Materiaalit on Cosmo Criketin Snorkel sarjan paperit ja Cosmo Criketin aakkoset sekä joitakin siirtokuvia ja basic greyn chipboard koristeita yms pientä omista varastoista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti