lauantai 22. elokuuta 2009

ÖDT Ella Eliisa: The boy the girl

The boy the girl

Ihastuin Daisy D's siirtokuva-arkkiin, joka oli täynnä ns. maalattuja neliöitä. En halunnut pilkkoa arkkia osiin, koska siitä olisi mennyt sen hohto. Mietin kuumeisesti mihin tuon arkin käyttäisin sellaisenaan. Sen piti olla jotain hempeää niin kuin itse arkkikin. Päädyin valokuvaan, jonka kultasepänliikkeen myyjä otti musta ja miehestäni kun oltiin (kihla)sormuksia sovittamassa.

Kuva oli ensin mustavalkoinen, mutta se kaipasi mun mielestä lämpöä. Värikuva oli haalistunut todella onnettomaksi, joten päädyin käsittelemään kuvaa hieman lämpimämmän väriseksi. Seepian väriset kuvat voivat hyvinkin olla ratkaisu silloin, kun värikuva ei toimi ja mustavalkoinen ei vain istu. Tämä on vähän sinne päin, ei ehkä ihan seepia kuitenkaan.

Sydänaiheiset haaraniitit kiinnitin neliöiden päälle tuomaan hieman kolmiulotteisuutta, mutta niiden kanssa piti olla maltillinen. Iso haaraniitti jokaisessa ruudussa olisi ollut vähän liikaa. Yläreunassa oleva teksti kuuluu siirtokuva-arkkiin, joten sekin luo rytmiä kokonaisuuteen. Lisäilmettä yritin hakea vielä repimällä päällimmäistä paperia.

Tarkempi tarina tulee työhön myöhemmin ja haluan piilottaa sen. Todennäköisesti teen sivun kanssa saman kokoisen (letter) tarina-alueen, jonka kiinnitän joko kääntöpuolelle tai sijoitan "taskuun" yläreunasta ulos vedettäväksi.

Ja kuten sanoin, tällä kertaa mun skräppäys lähti liikkeelle siirtokuva-arkista. Sekin on yksi tapa aloitta, jokin inspiroiva tuote. Ei ole oikeaa tai väärää tapaa, liikkeelle voi lähteä valokuvasta, tarinasta, haaveesta, kivasta paperista tai osuvasta sloganista siirtokuva-arkissa. Mikä on itselle se sopivin, se selviää vain kokeilemalla. Toisten tyyli vaatii aina ensin valokuvan, kun taas toisilla kaikki lähtee tarinasta. Kannattaa kuitenkin rikkoa rajoja ja kokeilla joskus jotain muutakin lähestymistapaa.

- - - - - - - - - -

Tarvikkeet ÖköMököstä:
(paperit) DCWV: Nana's Kitchen kartonkipakkaus (12x12), DAISY D's: Wonder Years Cardstock Paper Pack (12x12)
(siirtokuvat) DAISY D's: Maybe Baby Painted Squares, Autumn Collection Favorite Photos
(siirtokuvateippi) DAISY D's: Film Edge
(haaraniitit) DAISY D's: Maybe Baby haaraniitit

Tarvikkeet muualta:
(chipboard-numerot) American Crafts
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti